ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

«Απολύθηκε επειδή δε χαμογελούσε πολύ» – Συνεχίζεται ο εργασιακός μεσαίωνας στο «Πλαίσιο»

0

Άλλο ένα δείγμα εργασιακού μεσαίωνα έρχεται να προστεθεί στο μακρύ κατάλογο εργοδοτικής τρομοκρατίας στην αλυσίδα καταστημάτων «Πλαίσιο». Μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας απολύθηκε στο κατάστημα της Λάρισας με την αιτιολογία ότι …δεν χαμογελούσε πολύ!

Ο λόγος για τη Σοφία Πάτα, εργαζόμενη οκτώ χρόνια στην εταιρεία και – σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων – υπάλληλος που είχε διακριθεί για τις επιδόσεις της στις απαιτητικές διαδικασίες αξιολόγησης της εταιρείας, καθώς είχε μπει «2 φορές στην Dream Team μέσα στο 2015» (!)

Όπως τονίζει η ανακοίνωση του σωματείου, «η συνάδελφος και μέλος του Σωματείου μας Σοφία Πάτα, εργαζόμενη στο κατάστημα της Λάρισας, απολύθηκε για να εξυπηρετήσει την πολιτική ευέλικτου δυναμικού που έχει υιοθετήσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, αντικαθιστώντας έμπειρο προσωπικό με νέους υπαλλήλους».

«Ο επιθεωρητής καταστημάτων, πλέον, γνωστός για παρόμοιας τακτικής αποστολές, κύριος Π.Π., ανακοίνωσε στην συνάδελφο ότι δεν χρειάζεται πλέον στην εταιρεία. Μάλιστα είναι τόσο μεγάλος ο κυνισμός που σαν δικαιολογία παρουσιάστηκε το ότι η συνάδελφος δεν χαμογελούσε πολύ», σημειώνει η ίδια ανακοίνωση.

Ωστόσο παρά τις αιτιάσεις περί …χαμόγελου, η απόλυση φαίνεται να έγινε στο πλαίσιο της «ανακύκλωσης εργαζομένων», όπως αναφέρει στο inagreece ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο «Πλαίσιο», Βασίλης Μπέκας. Σύμφωνα με τον κ. Μπέκα, οι εργαζόμενοι της εταιρείας τίθενται σε μια πολυεπίπεδη διαδικασία αξιολόγησης, κομμάτι της οποίας είναι φυσικά η δημιουργία σκληρού ανταγωνισμού μεταξύ τους.

Συστηματικά, στους εργαζόμενους φτάνει ένα newsletter που τους πληροφορεί με τις επιδόσεις τους, διακρίνοντας με χρώματα τις υψηλές από τις χαμηλές επιδόσεις. Η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει μέχρι και “mysteries”, δηλαδή ανθρώπους στην υπηρεσία της εταιρείας που μπαίνουν στα καταστήματα παριστάνοντας τους πελάτες, με στόχο να αξιολογήσουν τις επιδόσεις των εργαζομένων.

Άλλωστε, ήδη σε παλιότερη ανακοίνωσή του τον Ιούλιο του 2014, το σωματείο είχε γνωστοποιήσει ότι η εταιρεία διενεργεί «πρωταθλήματα» ανταγωνισμού με έπαθλο… τη μη απόλυση των εργαζομένων, ενώ χρησιμοποιεί μηχανάκια χρονομέτρησης της παραγωγικότητας, που μετράνε ακόμα και την ώρα που θα πάνε στην τουαλέτα.

Ακόμα, σύμφωνα με την ίδια εκείνη ανακοίνωση του 2014, το «Πλαίσιο» απασχολεί ενοικιαζόμενους εργαζομένους και 4ωρους εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις, «υποχρεωτικά» 10ωρα, ενώ αναδεικνύεται σε πρωτοστάτη στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Μετά την απόλυσή της, η εργαζόμενη στη Λάρισα προχώρησε σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, γεγονός που θορύβησε την εταιρεία, η οποία επιστράτευσε – σύμφωνα με το σωματείο – «όλα τα ‘κλιμάκια’, ‘ψυχολόγους’, ‘καλούς συναδέλφους’, ‘κακούς επιθεωρητές’, δικαστικούς κλητήρες, τοπικούς παράγοντες κτλ. για να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν την αντίσταση της συναδέλφου». Παρ’ όλα αυτά, η ίδια «είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρι τέλους πίσω την θέση της».

Όπως δηλώνει ο κ. Μπέκας στο inagreece, το σωματείο θα προβεί σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών του τις επόμενες μέρες διεκδικώντας την άμεση επαναπρόσληψη της Σοφίας Πατά.

Λεπτομέρεια με σημασία: η εταιρεία «Πλαίσιο» είναι από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ακόμα και στα χρόνια του μνημονίου…

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στην Εταιρεία «Πλαίσιο»:

«Η εταιρεία Πλαίσιο Computers για άλλη μια φορά δείχνει το πόσο πολύ τα κέρδη και οι στρατηγικές management έχουν εξαφανίσει το ανθρώπινο πρόσωπό της. Η συνάδελφος και μέλος του Σωματείου μας Σοφία Πάτα, εργαζόμενη στο κατάστημα της Λάρισας, απολύθηκε για να εξυπηρετήσει την πολιτική ευέλικτου δυναμικού που έχει υιοθετήσει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, αντικαθιστώντας έμπειρο προσωπικό με νέους υπαλλήλους.

Ο επιθεωρητής καταστημάτων, πλέον, γνωστός για παρόμοιας τακτικής αποστολές, κύριος Π.Π., ανακοίνωσε στην συνάδελφο ότι δεν χρειάζεται πλέον στην εταιρεία. Μάλιστα είναι τόσο μεγάλος ο κυνισμός που σαν δικαιολογία παρουσιάστηκε το ότι η συνάδελφος δεν χαμογελούσε πολύ. Όλοι ξέρουν το περίφημο χαμόγελο των πωλητών του «Πλαισίου», αλλά δεν ξέρουν πόσο αυτό μετριέται, αξιολογείται και πόσο επηρεάζει την ζωή τους. Απ’ την άλλη πλέον, όλοι ξέρουν πως στο «Πλαίσιο» το διευθυντικό δικαίωμα έχει γίνει λάστιχο…

Οκτώ χρόνια στην εταιρεία, στους καλύτερους υπαλλήλους και μάλιστα αποδεδειγμένα διακεκριμένη με τα κριτήρια που έχει θέσει η εταιρεία (2 φορές στην Dream Team μέσα στο 2015). Μητέρα σε μονογονεϊκή οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με την ανεργία που της επιφύλασσε η διοικητική ιδεοληψία. Να παλέψει για να συντηρήσει το τρίχρονο παιδί της γιατί η εταιρεία «Πλαίσιο» είναι ευαίσθητη επιλεκτικά. Διαφημίζει διαρκώς πόσο ελκυστική είναι μια καριέρα στο «Πλαίσιο» για τους νέους, αλλά όταν αυτοί στηρίξουν τα όνειρα τους σ’ αυτήν και τα δώσουν όλα, αυτή θα τους ανταμείψει ρίχνοντας τους στο τεράστιο ποσοστό ανεργίας που μαστίζει την χώρα μας. Άλλωστε το «Πλαίσιο» είναι από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ελλάδα που ζητά υπαλλήλους σταθερά, κάθε μήνα, τα τελευταία 10 χρόνια.

Η άρνηση της συναδέλφου να δεχτεί μια άδικη απόλυση και κατόπιν η καταγγελία της στην επιθεώρηση εργασίας θορύβησε την εταιρεία, αλλά όπως πάντα κατόπιν εορτής και έβαλε όλα τα “κλιμάκια” , “ψυχολόγους”, “καλούς συναδέλφους”, “κακούς επιθεωρητές”, δικαστικούς κλητήρες, τοπικούς παράγοντες κτλ. για να τρομοκρατήσουν και να κάμψουν την αντίσταση της συναδέλφου, η οποία ωστόσο είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρι τέλους πίσω την θέση της.

Το Σωματείο μας ζητά την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου. Θα στηρίξει με όποιον τρόπο την προσπάθεια της και θα κινητοποιήσει κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη της τοπικής κοινωνίας να σταθεί στο πλευρό της. Άλλωστε, η κοινωνία της Λάρισας σαφέστατα πιο κλειστή και δεμένη από αυτήν της Αθήνας έχει αποδείξει πως η απάνθρωπη συμπεριφορά και η αλαζονεία δεν περνάνε έτσι.

Άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφου Σοφίας Πάτα»

Γιώργος Διάκος

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr