ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

ΛΑΕ: Η κυβέρνηση να μην διανοηθεί να εφαρμόσει μέτρα ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων

0

Να μην ζηλέψει την «δόξα» των προκατόχων της και «ιδίως της κυβέρνησης Σημίτη, η οποία επιτέθηκε στους αγροτικούς αγώνες με τα διαβόητα αγροτοδικεία και το ξεφούσκωμα των λάστιχων των τρακτέρ» καλεί την Κυβέρνηση η Λαϊκή Ενότητα, ύστερα και από τις διαρροές ανώτατων κυβερνητικών πηγών περί εγωιστικής στάσης των αγροτών, αλλά της ίδιας της κυβερνητικής εκπροσώπου, «η οποία μίλησε απαξιωτικά για το αγροτικό κίνημα».

Η ΛΑΕ ζητά ακόμα απόσυρση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου και των φορολογικών μέτρων και επανέναρξη του διαλόγου με τους αγρότες από μηδενική βάση.

Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο Τύπου της ΛΑΕ:

“Οι σημερινές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου, η οποία μίλησε απαξιωτικά για το αγροτικό κίνημα ως πολιτικά υποκινούμενο και οι κυβερνητικές προθέσεις για απαγόρευση εισόδου τρακτέρ στην Αθήνα, σε συνέχεια των διαρροών ανώτατων πηγών από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ιράν περί εγωιστικής στάσης των Αγροτών, προετοιμάζουν κλίμα αστυνομοκρατίας, επερχόμενης καταστολής και ένταση του αυταρχισμού απέναντι στους αγώνες των αγροτών.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην διανοηθεί να εφαρμόσει κατασταλτικά αστυνομικά αυταρχικά μέτρα και μέτρα ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων. Να μην ζηλέψει την «δόξα» των προκατόχων της και ιδίως της κυβέρνησης Σημίτη, η οποία επιτέθηκε στους αγροτικούς αγώνες με τα διαβόητα αγροτοδικεία και το ξεφούσκωμα των λάστιχων των τρακτέρ.

Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε καμία κίνηση που θα παρεμποδίζει τους αγώνες των αγροτών. Να αποσύρει άμεσα το αντιασφαλιστικό σχέδιό της και τα φορολογικά μέτρα και να προχωρήσει από μηδενική βάση σε διάλογο με τους αγρότες με βάση τα δίκαια αιτήματα τους.”

Κυριακή Παπαναστασίου

About Author

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr