ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Δια της νομοθετικής οδού η ολοκλήρωση της αδειοδότησης των καναλιών

0

Ούτε σήμερα επιτεύχθηκε η εκλογή των μελών του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου από τη Διάσκεψη των Προέδρων, καθώς την προτεινόμενη σύνθεση υπερψήφισαν μόνο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, με τα υπόλοιπα κόμματα να καταψηφίζουν και το ΚΚΕ να δηλώνει «παρών».

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης δήλωσε μετά την ψηφοφορία ότι δεν πρόκειται να ξαναφέρει αυτό το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων, αφού ο λόγος του αδιεξόδου ύστερα από 3 μήνες είναι η επιδίωξη «να μην υπάρξει τελικά διαγωνιστική διαδικασία, να παρέλθουν οι μήνες και να υπάρξουν άλλου είδους εξελίξεις στη χώρα». Εμφανίστηκε ωστόσο αποφασισμένος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης και «ενδεχομένως πολύ σύντομα» με νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση:

«Θέλω να πω ότι σε ό,τι με αφορά δεν πρόκειται αυτό το θέμα να έρθει ξανά στη Διάσκεψη των Προέδρων. Έχουν περάσει τρεις μήνες. Ήμασταν υποχρεωμένοι, σύμφωνα με τον νόμο, πολύ πιο γρήγορα να έχουμε καταλήξει και σε ονόματα και στη θεσμική θωράκιση αυτής της Αρχής. Αυτό δεν έγινε. Καθένας έχει την άποψή του σχετικά με το γιατί δεν έγινε.

Εγώ έχω άποψη πάνω σε αυτό το ζήτημα. Θεωρώ ότι υπήρχαν ακραίες απόψεις που εκκινούσαν, αλλά εκφράστηκαν και μέσα στην Ολομέλεια από ορισμένες πλευρές, για να μην υπάρξει τελικά διαγωνιστική διαδικασία και να παρέλθουν οι μήνες και να υπάρξουν άλλου είδους εξελίξεις στη χώρα, που θα αποτρέψουν να γίνει διαγωνιστική διαδικασία για τα κανάλια.

Διευκρινίστηκε από τις πολιτικές δυνάμεις ποιοι ήθελαν ή ποιοι δεν ήθελαν διαγωνιστική διαδικασία. Δεν το επιρρίπτω σε κάποιον ιδιαίτερα. Υπήρχαν και απόψεις οι οποίες, διά της χρήσεως της δυνατότητος και του δικαιώματος μέσα σε μια οκτακομματική Βουλή να συμπεριληφθεί και να συμμετάσχει στο να διαμορφωθούν τα 4/5, επί της ουσίας λειτούργησαν ως ένα είδος ιδιότυπου βέτο σε αυτή τη διαδικασία.

Είναι σαφές ότι η Βουλή διά της ολομελείας της και εφόσον ήδη έχει ανοίξει ο δρόμος γι’ αυτό από την προηγούμενη διαδικασία, θα ασχοληθεί –εφόσον η Κυβέρνηση φέρει, εάν φέρει, μια σχετική πρόταση– με τη συνέχεια και την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. Και ενδεχομένως αυτό να γίνει πάρα πολύ σύντομα.

Ευχαριστώ».

Κυριακή Παπαναστασίου

About Author

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr