ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Η εντός Βουλής συζήτηση για την χθεσινή απεργιακή κινητοποίηση

0

Η χθεσινή μαζική απεργιακή κινητοποίηση έγινε αντικείμενο συζήτησης και εντός του Κοινοβουλίου κατά τη διάρκεια της απογευματινής συνεδρίασης για την κύρωση της Συνθήκης Εμπορίας Όπλων.

Πρώτος αναφέρθηκε σε αυτή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νικόλαος Δένδιας, ο οποίος τόνισε ότι η μέρα δεν ήταν συνήθης, ακριβώς διότι ακριβώς μπροστά από το κτήριο της Εθνικής Αντιπροσωπείας χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν εναντίον των κυβερνητικών απόψεων σχετικά με τον χειρισμό τόσο του ασφαλιστικού, όσο και του φορολογικού.

«Αυτό που με αναγκάζει να απευθυνθώ στην Εθνική Αντιπροσωπεία είναι το σχιζοειδές του πράγματος» ανέφερε, εκφράζοντας την άποψη ότι η κυβερνητική πλειοψηφία ειρωνεύεται βαθιά την ελληνική κοινωνία, όταν από τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα καλεί την ελληνική κοινωνία να μετέχει στις διαδηλώσεις εναντίον της Κυβέρνησης και από την άλλη η τελευταία ανταλλάσσει ιδέες με την τρόικα σε πολυτελές ξενοδοχείο, μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα.

«Θα πρέπει να έχουμε στοιχειώδη σεβασμό απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Μπορούμε, αν θέλετε, να την πιέζουμε, μπορούμε να κάνουμε λάθη, μπορούμε να την αποστερούμε, μέσα σ’ ένα πλαίσιο που ως μακροπρόθεσμο στόχο έχει την εθνική επιβίωση, από αναγκαίους καθημερινούς πόρους. Σας παρακαλώ πολύ να δείξετε τον σεβασμό που επιβάλλουν οι στιγμές και να αφήσετε αυτό το οποίο -ειλικρινώς σας λέω – το κόμμα μου κι εγώ το αισθανόμαστε ως βαθύτατη προσβολή» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, Ανδρέας Λοβέρδος αφού σημείωσε ότι η αίθουσα του Κοινοβουλίου δεν είναι μια αίθουσα γραφειοκρατών, αλλά πάλλεται ανάλογα με τον παλμό της κοινωνίας, μίλησε για την κοινωνική και πολιτική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «τίποτα δεν εκδικείται με μεγαλύτερη ένταση και σκληρότητα από μια ελπίδα που διαψεύστηκε, γιατί έγινε πασιφανές ότι αυτός που την καλλιέργησε έλεγε συνειδητά ψέματα».

«Σε αυτή τη χώρα καταρρέουν πάρα πολλά πράγματα. Καταρρέει ο τρόπος ζωής πολλών ανθρώπων, όπως των αγροτών που μέσα σε ένα χρόνο βλέπουν να ανατρέπονται τα πάντα: οι επιδοτήσεις και το πώς φορολογούνται, ο ΦΠΑ στα προϊόντα τους, ο φόρος εισοδήματος, η αναδρομική προκαταβολή που έβαλε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τόσα άλλα. Ανατρέπεται η φορολόγηση και η ασφάλιση για τόσους ελεύθερους επαγγελματίες, κάνοντας ασύμφορη στη χώρα μας την προσπάθεια να επιχειρήσει, να προκόψει κάθε νέος ή μεγαλύτερος σε αυτή τη χώρα. Συγχρόνως, όμως, καταρρέουν και οι αυταπάτες. Καταρρέουν και τα ψέματα, καταρρέει και ο λαϊκισμός» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Χ. Θεοχάρης, σημειώνοντας ότι τον λογαριασμό θα τον πληρώνουν πάντοτε οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικοί στις επιλογές τους.

«Σήμερα, πράγματι, έγινε μια μεγαλειώδης, τεράστια συγκέντρωση έξω από τη Βουλή, εδώ στο Σύνταγμα, από το ΠΑΜΕ με δεκάδες χιλιάδες αγρότες, εργάτες, αυτοαπασχολούμενους που διαδήλωσαν ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιαγροτική πολιτική της Κυβέρνησης, αλλά και των άλλων κομμάτων που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος. Τόνισε ακόμα πως φιλολαϊκές λύσεις μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του καπιταλιστικού συστήματος δεν μπορούν να υπάρξουν και ότι αν είναι κερδηθεί κάτι στα πλαίσια αυτού του συστήματος αυτό θα γίνει με αγώνα ενάντια σε αυτή την πολιτική και όχι με διαλόγους και κοινωνική συναίνεση.

Στο παλμό των συγκεντρώσεων αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Γεώργιος Δημήτριος Καρράς, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει ένας πραγματικός διάλογος τόσο μέσα στη Βουλή όσο και στην κοινωνία, ούτως ώστε να γίνουν αντιληπτά τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός και «μονιασμένοι όλοι -εάν καταφέρουμε- να βοηθήσουμε στο ελάχιστο και να συνεισφέρουμε».

«Γίναμε μόλις μάρτυρες ψυχαναλυτικών ασκήσεων επί χάρτου, χρηστομάθειας, νουθεσίας, ηθικοπλαστικών κηρυγμάτων εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» είπε με τη σειρά της, απαντώντας, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη. Υπενθύμισε ακόμα τα κάγκελα στην Πλατεία Συντάγματος όταν «ο κόσμος διαδήλωνε σε θάλαμο αερίων», περιγράφοντας μάλιστα ως ομαλότητα το να είναι η Κυβέρνηση σύμμαχος των διαδηλωτών, σε μία προσπάθεια απόκρουσης παράλογων απαιτήσεων νεοφιλελεύθερων κέντρων.

«Το μεγαλύτερο θέατρο του παραλόγου είναι από κάποιους διαδηλωτές-εργατοπατέρες του «ναι» σε όλα, του «ναι» στο σχέδιο Γιούνκερ, του «πάση θυσία» συμφωνία, να πρωτοστατούν τώρα έξω, τελείως υποκριτικά. Αν προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένα τεχνητό κλίμα αναστάτωσης, η Κυβέρνηση είναι στέρεη, είναι συμπαγής και είναι εδώ» πρόσθεσε για να συμπληρωθεί από τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Ιωάννη Αμανατίδη, ο οποίος χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις «όπλα στη φαρέτρα της σκληρής διαπραγμάτευσης που διεξαγάγει η Κυβέρνηση, ελλείψει μάλιστα της παρουσίας της αντιπολίτευσης, ακόμα και με τις προτάσεις της, σε έναν διάλογο που της έχει ζητηθεί».

Κυριακή Παπαναστασίου

About Author

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr