ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Στο Παρίσι για την επεξεργασία του Σχεδίου Β’ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

0

Στη διεθνή Συνδιάσκεψη «Για ένα Σχέδιο Β’ στην Ευρώπη» – η οποία πραγματοποιείται σε συνέχεια της αναβληθείσας Συνδιάσκεψης του περασμένου Νοεμβρίου που μετατέθηκε λόγω των δολοφονικών επιθέσεων στο Παρίσι – θα συμμετάσχει το Σαββατοκύριακο η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρωτοβουλία βασίζεται στην κοινή διακήρυξη για ένα Σχέδιο Β’ που υπέγραψαν τον περασμένο Σεπτέμβριο οι Jean-Luc Melenchon (Ευρωβουλευτής και συνιδρυτής του γαλλικού Κόμματος της Αριστεράς), Ζωή Κωνσταντοπούλου (τέως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων), Γιάνης Βαρουφάκης (πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας), Oscar Lafontaine (πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και συνιδρυτής του Die Linke) και Stefano Fassina (Βουλευτής Ιταλικής Αριστεράς, πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας).

Κεντρικοί ομιλητές στη Συνδιάσκεψη θα είναι οι συνυπογράφοντες τη Διακήρυξη, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να απευθύνει ομιλία στις 4.15 το απόγευμα του Σαββάτου. Στις ομάδες εργασίας θα μετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Ευρωβουλευτές Miguel Urban (Podemos, Ισπανία), Fabio de Masi (Die Linke, Γερμανία), Javier Couso (Izquierda Unida, Ισπανία), Νίκος Χουντής (Λαϊκή Ενότητα, Ελλάδα), Marina Albiol (Izquierda Unida, Ισπανία), Lola Sanchez (Podemos, Ισπανία), καθώς και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, οικονομολόγοι, ερευνητές, εκπρόσωποι φορέων και κινημάτων. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι και ο Επιστημονικός Συντονιστής της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Eric Toussaint και η καθηγήτρια στο London School of Economics και μέλος της Επιτροπής Αλήθειας, Margot Salomon.

Στόχος της Πρωτοβουλίας είναι η επεξεργασία ενός Σχεδίου Β’ στην Ευρώπη, με σκοπό τον εκδημοκρατισμό, την προστασία των ευρωπαϊκών κοινωνιών, την απαλλαγή από το νεοφιλελεύθερο παράδειγμα και τις αντιδημοκρατικές διαδικασίες, την πολιτική αλλαγή και την αναζήτηση ενός εναλλακτικού δρόμου. Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στη Συνδιάσκεψη αφορούν τη νομισματική πολιτική, το χρέος και τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές.

Σήμερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν προσκεκλημένη του Jean Luc Melenchon, σε ειδική εκπομπή για την Ελλάδα, που μεταδόθηκε και μέσω διαδικτύου, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιήσει επαφές με τους εκπροσώπους του γαλλικού τύπου και των ΜΜΕ.

11140091_1545983429051122_6004209821919208761_n

About Author

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr