ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Αντιπροσωπεία της Βουλής στο Συμβούλιο της Ευρώπης

0

Στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης – που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο από 25 ως 29 Ιανουαρίου – θα συμμετάσχει η Βουλή των Ελλήνων με πολυμελή διακομματική αντιπροσωπεία. Κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, ενώ στην Ολομέλεια θα απευθυνθεί ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, κ. Rossen Plevnelef, στο πλαίσιο της Προεδρίας της χώρας στο Συμβούλιο της Ευρώπης κατά το τρέχον εξάμηνο.

Μεταξύ των κυριότερων εκθέσεων που θα συζητηθούν στην Ολομέλεια είναι:

-Τα τεράστια περιβαλλοντικά και ανθρωπιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός των μεθοριακών περιοχών του Αζερμπαϊτζάν καθώς και η κλιμάκωση της βίας στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ και στα άλλα κατεχόμενα εδάφη από το Αζερμπαϊτζάν.

-Η Μεσόγειος ως πύλη εισόδου για την παράτυπη μετανάστευση καθώς και η αύξηση της στην Ευρώπη, καθώς και τα δίκτυα των παράνομων διακινητών μεταναστών.

-Η καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας και η προστασία των προτύπων και αξιών του ΣτΕ (κοινή συζήτηση), καθώς και οι ξένοι μαχητές στη Συρία και το Ιράκ.

-Η κατάσταση στο Κόσοβο.

-Οι περιορισμοί στις δραστηριότητες των Μ.Κ.Ο. στην Ευρώπη

-Η δικαστική διαφθορά και η άμεση ανάγκη να υιοθετηθούν οι προτάσεις της Συνέλευσης, καθώς και η προστασία και ενδυνάμωση του ρόλου των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κράτη μέλη του ΣτΕ

Η διακομματική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία αποτελείται από τους βουλευτές κ.κ. Ιωαννέτα Καββαδία (επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κ.Σ. ΣτΕ), Βασιλική Κατριβάνου, Ειρήνη Κασιμάτη, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Θεοδώρα Μπακογιάννη, Κωνσταντίνο Τζαβάρα, Ελένη Ράπτη, Ευάγγελο Βενιζέλο, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργο Μαυρωτά.

About Author

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr