ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Με παλμό το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό (φωτορεπορτάζ)

0

Κείμενο – Φωτογραφίες: Αρχοντούλα Βαρβάκη – Γιώργος Διάκος

Με αρκετό παλμό πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, το οποίο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου. Στην πορεία προς τη Βουλή συμμετείχαν συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων, φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και κόμματα και οργανώσεις της αριστεράς.

Λίγο μετά τις 12 συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια οι διαδηλωτές της συγκέντρωσης των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην προωθούμενη «αντεργατική – αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση». Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή.

syllalhthrio_a_13

syllalhthrio_g_1

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΟΛΜΕ, η ΔΟΕ, το ΤΕΕ, το ΕΚΑ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΟΕΓΝΕ, η ΕΣΗΕΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών, το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, η ΕΣΗΕΑ, ενώ μπροστά βρισκόταν το πανό της ΑΔΕΔΥ.

«Η μεγάλη μείωση της αναπλήρωσης στις συντάξεις είναι από τα χειρότερα σημεία του νέου ασφαλιστικού, πάει σε χειρότερα επίπεδα και από το νόμο Λοβέρδου» μας είπαν από το μπλοκ της ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία). «Σε λίγο θα φτάσουμε στο σημείο να παίρνουμε συντάξεις – επιδόματα».

syllalhthrio_a_4

Στην πορεία διέκρινε κανείς τα μπλοκ των Φοιτητικών Συλλόγων, της Λαϊκής Ενότητας, της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης, της νεοσύστατης οργάνωσης «Ανασύνθεση», της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αναρχικών συλλογικοτήτων όπως η ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ, αλλά και διαφόρων άλλων οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.

syllalhthrio_a_3

syllalhthrio_a_6

syllalhthrio_a_11

Στάση έκαναν οι διαδηλωτές έξω από το Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου, όπου έχουν κατασκηνώσει από το Δεκέμβριο συμβασιούχοι σε πεντάμηνα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους, ζητώντας να παραμείνουν στην εργασία τους μετά τη λήξη των συμβάσεών τους. Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα υπέρ των «πενταμηνιτών» συναδέλφων τους, κάποιοι εκ των οποίων συμμετείχαν και στην πορεία με ένα μικρό πανό (από το Δήμο Π. Φαλήρου).

Ξεχωριστές ήταν οι παρουσίες στο μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας στο οποίο, εκτός του Παναγιώτη Λαφαζάνη, βρίσκονταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Ραχήλ Μακρή, ο Δημήτρης Στρατούλης, ο Βασίλης Πριμηκύρης, ο Αλέκος Καλύβης κ.ά.

syllalhthrio_a_5

syllalhthrio_a_1

Την παράσταση βέβαια έκλεψε ένα χάρτινο ομοίωμα του Γιώργου Κατρούγκαλου, το οποίο περιφερόταν στην πορεία.

Μετά τη Βουλή, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς τα Προπύλαια, όπου και διαλύθηκαν. Σημειώνεται ότι οι κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό πρόκειται να κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα, με τη ΓΣΕΕ να έχει ήδη αποφασίσει γενική πανελλαδική απεργία για τις 4 Φεβρουαρίου.

syllalhthrio_a_2

syllalhthrio_a_7

syllalhthrio_g_2

syllalhthrio_a_8

syllalhthrio_a_12

syllalhthrio_a_10

syllalhthrio_a_14

syllalhthrio_a_9

syllalhthrio_g_3

syllalhthrio_g_4

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr