ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κ. Μητσοτάκης: Να ξαναδώσουμε πραγματικό νόημα στην πολιτική

0

Ως τη μοναδική πλέον αξιόπιστη εναλλακτική λύση για να βγει, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, η πατρίδα μας από την κρίση και να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τον εφιάλτη των μνημονίων χαρακτήρισε τη Νέα Δημοκρατία ο νέος Πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του, το μεσημέρι, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε ότι το 2016 – σε αντίθεση με το 2015 – θα είναι μια καλή χρονιά για τη ΝΔ, όχι όμως και για την Ελλάδα που με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγήθηκε σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, με αποτέλεσμα να της ζητείται η λήψη μέτρων πρωτοφανούς έντασης. «Μας χωρίζει άβυσσος με τις πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ τελικά προστατεύει τους λίγους. Αδιαφορούν για τους πολλούς. Εμείς δεν θα διστάσουμε να ξεβολέψουμε το χθες των λίγων, για να υπηρετήσουμε το μέλλον των πολλών» τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ δεν θα δώσει “αλά καρτ” στήριξη στην Κυβέρνηση.

«Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός επέλεξε, μετά τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου, να συμπορευθεί με τον αγαπημένο κυβερνητικό του εταίρο, τους ΑΝΕΛ, αθροίζοντας τελικά μια πλειοψηφία 153 βουλευτών. Και μας λέει ο Πρωθυπουργός ότι αισθάνεται πάρα πολύ άνετα με αυτήν την κυβερνητική πλειοψηφία. Ας πορευτεί με αυτή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις με εθνικό πρόσημο, προσέλκυση επενδύσεων ύψους 100 δις ευρώ τα επόμενα 3 – 5 χρόνια και επιδίωξη πραγματικής ανάπτυξης.

«Εμείς πιστεύουμε στην πραγματική Αναδιάρθρωση του Κράτους, ώστε το Κράτος αυτό να γίνει πιο αξιόπιστο, πιο αποτελεσματικό, πιο φιλικό στους πολίτες. Επιδιώκουμε και θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε, κάθε μέρα, για την Αξιοκρατία. Και φυσικά επενδύουμε και θα στηρίξουμε και θα αγωνιστούμε για να ξαναχτίσουμε την Αξιοπιστία της χώρας στο εξωτερικό. Αυτά είναι τα τέσσερα «Α», για τα οποία μίλησα στην προεκλογική περίοδο και τα οποία θα καθορίζουν τις αρχές της πολιτικής μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ τι ακριβώς κάνει; Κάνει τα ακριβώς ανάποδα. Στο μέτωπο της ανάπτυξης διώχνει σήμερα τη μεγαλύτερη παραγωγική επένδυση, η οποία γίνεται στην Ελλάδα, -ξεπερνά το 1 δις Ευρώ- θυσιάζοντας 1500 θέσεις εργασίας στις Σκουριές Χαλκιδικής» ανέφερε.

Την ίδια στιγμή επισήμανε ωστόσο ότι θα επιδιώξει συναίνεση μόνο στην κατεύθυνση μιας γενναίας αναθεώρησης του Συντάγματος. «Η πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή, όποτε και αν διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές, θα έχει και μια επιπλέον ευθύνη πέραν από τη διακυβέρνηση της χώρας: την ευθύνη της σύνταξης του νέου καταστατικού χάρτη της χώρας» είπε.

Σχετικά με το κόμμα, γνωστοποίησε την πρόθεσή του να επισπεύσει το Τακτικό Συνέδριο που θα αλλάξει το Καταστατικό ώστε να «προσαρμοστούν οι δομές του Κόμματος στις ανάγκες της κοινωνίας του 21ου αιώνα». Ειδικότερα για την εξυγίανση των οικονομικών του είπε ότι θα στηριχθεί σχεδόν αποκλειστικά στην ιδιωτική χρηματοδότηση από τα μέλη, στο πλαίσιο που ορίζει ο νόμος και με απόλυτη διαφάνεια, ενώ η δημόσια επιχορήγηση – η οποία είναι πάρα πολύ μειωμένη σε σχέση με το παρελθόν – θα διατίθεται σχεδόν εξ ολοκλήρου και όχι μόνο στο 60%, που διατίθεται σήμερα, για την εξυπηρέτηση των δανείων, για την κάλυψη των οφειλών και των υποχρεώσεων του κόμματος.

Προανήγγειλε, τέλος, νέο πιο λιτό οργανόγραμμα που θα επεκτείνεται ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες του κόμματος και μεταστέγαση από το κτήριο της Συγγρού, το οποίο είναι υπερβολικά ακριβό για τις σημερινές οικονομικές τους δυνατότητες.

«Θέλω να χτίσουμε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας. Εγώ πιστεύω σε αυτήν την Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία συνδυάζει την εμπειρία με το νεανικό ενθουσιασμό και το ταλέντο. Εξάλλου σήμερα βρίσκομαι σε αυτή την πολύ τιμητική θέση, αλλά πάντα θα αισθάνομαι ένας από εσάς. Συνάδελφος με την πλήρη σημασία του όρου» κατέληξε.

Κυριακή Παπαναστασίου

About Author

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr