ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης νέος πρόεδρος της ΝΔ

0

Την ανατροπή έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκλέγεται πρόεδρος της ΝΔ με 51,6% έναντι 48,4% του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο 75% των ψήφων που έχει καταμετρηθεί.

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο ίδιος στα «400.000 μέλη» της ΝΔ, στην πρώτη δήλωσή του ως αρχηγός του κόμματος.

«Ό,τι και αν ψήφισαν τους βεβαιώνω ότι είμαστε μαζί, ενωμένοι. Ο σκοπός μας είναι ένας. Να εκφράσει η ΝΔ όλες τις δυνάμεις του τόπου, που βρίσκονται απέναντι στο λαϊκισμό μια ανίκανης κυβέρνησης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε φίλο του το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον οποίο συνεχάρη για τον αγώνα που έδωσε και σημείωσε ότι θα τον χρειαστεί δίπλα του ως πολύτιμο συνεργάτη.

Είπε ακόμα ότι «η εντολή είναι ξεκάθαρη: δημιουργική ανανέωση και διεύρυνση, για εναλλακτική κυβερνητική λύση για τη χώρα».

«Τώρα ξεκινά η ώρα της μεγάλης ευθύνης», κατέληξε.

Τη Δευτέρα στις 12 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής της προεδρίας της ΝΔ από το Γιάννη Πλακιωτάκη στον κ. Μητσοτάκη.

Ακόμα, τηλεφωνική επικοινωνία με το νέο πρόεδρο της ΝΔ είχε και ο πρωθυπουργός, την Κυριακή το βράδυ. Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του και συμφώνησαν να συναντηθούν μέσα στην επόμενη βδομάδα.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr