ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Αντίθετος ο ΔΣΑ στο προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό – Εξετάζεται το ενδεχόμενο αποχής διαρκείας των δικηγόρων

0

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), κατά τη διάρκεια του οποίου εκφράστηκε η διαφοροποίηση όλων των παρισταμένων μελών του από τη συνολική λογική του προσχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό που κοινοποίησε η Κυβέρνηση, το οποίο –σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε- «οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου».

Ο Πρόεδρός του επιστημονικού συλλόγου, κ. Β. Αλεξανδρής, εισηγήθηκε μάλιστα καθολική αποχή αορίστου διαρκείας των δικηγόρων, πρόταση που θα τεθεί σε ψηφοφορία σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. που θα γίνει τη Δευτέρα 11.1.2016, μετά και από τη συνάντηση που θα έχει ο κ. Αλεξανδρής τόσο με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Κατρούγκαλο, όσο και με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο, καθώς και με εκπροσώπους Δικαστών, Συμβολαιογράφων, Δικαστικών Επιμελητών και λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών.

Τέλος, όπως γνωστοποιήθηκε, το Σάββατο 9.1.2016 θα συνεδριάσει εκτάκτως και η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας σχετικά με το ασφαλιστικό ζήτημα.

20160107_175243

20160107_175253
(οι φωτογραφίες προέρχονται από την επίσημη σελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών – www.dsa.gr )

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ κατά την σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του αναφορικά με το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο κοινοποίησε η Κυβέρνηση, ομόφωνα καταλήγει ότι :

1. Διαφοροποιείται απόλυτα από την συνολική λογική του προσχεδίου νόμου, που οδηγεί αναπόδραστα στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας του δικηγορικού κόσμου.

2. Η επιβάρυνση του κάθε δικηγόρου με ποσοστό 38,5% επί του ετήσιου φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο έρχεται σε συνέχεια του 26% φόρου από το πρώτο ευρώ, του ΦΠΑ 23% , της προκαταβολής φόρου επόμενης χρήσης 75% και 100%, του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, οδηγεί σε μηδενισμό του εισοδήματός του. Ενώ είναι γνωστό, ότι ήδη σήμερα οι δικηγόροι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ισχύουσες – συνεχώς αυξανόμενες – ασφαλιστικές εισφορές.

3. Εμμένει στην πάγια θέση του ΕΤΑΑ για τη διατήρηση της (οικονομικής και διοικητικής) αυτοτέλειας του ασφαλιστικού μας φορέα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο διέκοψε τις εργασίες του για τη Δευτέρα 11.1.2016, προκειμένου ο Πρόεδρος του ΔΣΑ να μεταβεί στον αρμόδιο Υπουργό κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο, για να διατυπώσει τις θέσεις του δικηγορικού σώματος. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο, εκπροσώπους των Δικαστών, Συμβολαιογράφων και Δικαστικών Επιμελητών, καθώς και με εκπροσώπους λοιπών ελευθέρων επαγγελματιών.

Σχετικά με το ασφαλιστικό ζήτημα, θα συνεδριάσει εκτάκτως το Σάββατο 9.1.2016 και η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας.

Παράλληλα, ενόψει των παραπάνω εξελίξεων, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΑ επεξεργάζεται πρόταση του Προέδρου του περί καθολικής αποχής αορίστου διαρκείας των δικηγόρων.»

Κυριακή Παπαναστασίου

About Author

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr