ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Μοτοσικλετιστές στην Αγγλία παίρνουν το νόμο στα χέρια τους στις πλημμυρισμένες περιοχές

0

Ανησυχητική είναι η κατάσταση που επικρατεί σε περιοχές της Αγγλίας που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών. Clubs μοτοσικλετιστών αποφάσισαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, οργανώνοντας περιπολίες εναντίον όσων κάνουν πλιάτσικο στις πλημμυρισμένες περιοχές. Οι περιπολίες έχουν τη συναίνεση της τοπικής αστυνομίας, όπως παραδέχεται στον Guardian εκπρόσωπός της.

«Οι περισσότεροί μας είμαστε μεγαλόσωμοι, οπότε αυτό βοηθάει. Δε χρειάζεται πραγματικά να πούμε κάτι. Απλά το βάζουν στα πόδια», λέει στον Guardian ο Λόιντ Σπένσερ, ιδιοκτήτης της παμπ “The Northern” στο Μπράντφορντ, ο οποίος συμμετέχει στις νυχτερινές περιπολίες πολιτών.

agglia_plhmmyres_1

Δηλώνει, επίσης, ότι η τοπική κοινωνία καλοδέχτηκε τους μοτοσικλετιστές που ήρθαν για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των λεηλασιών.

«Διασκορπιζόμαστε και πηγαίνουμε όπου υπάρχει ανάγκη. Η αστυνομία κατάλαβε τι κάνουμε. Δεν ήμαστε εδώ για να προσφέρουμε φυσική βοήθεια. Απλά δείχνουμε τα πρόσωπά μας. Προφανώς, δεν ήμαστε αυτόκλητοι τιμωροί», σημειώνει ο Σπένσερ.

Λέει ακόμη ότι μέλη clubs μοτοσικλετιστών περιπολούν με 4Χ4, βαν αλλά και με τα πόδια, όχι όμως με μοτοσικλέτες γιατί είναι επικίνδυνο μέσα στο νερό.

agglia_motosikletistes

«Είμαστε έξω μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες […] Απλά οδηγούμε, παρκάρουμε, οδηγούμε, παρκάρουμε, περπατάμε. Me τους φακούς μας, κοιτώντας για ο,τιδήποτε ύποπτο», προσθέτει ο Σπένσερ.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Δυτικού Γιόρκσαϊρ δηλώνει στον Guardian:

«Την ίδια στιγμή που ο καθαρισμός του Μάιδολροϊντ, του Τοντμόρντεν και του Χέμπντεν Μπριτζ συνεχίζεται, έχουμε πληροφορηθεί για άτομα που παρακολουθούν την περιοχή και αφαιρούν αντικείμενα τα οποία έχουν αφεθεί έξω από ιδιοκτησίες είτε για πούλημα είτε για να στεγνώσουν».

«Με σκοπό να εγγυηθούμε την ασφάλεια στις άδειες ιδιοκτησίες της περιοχής, αστυνομικές ενισχύσεις έχουν κληθεί από άλλες περιφέρειες και περιοχές. Επιπλέον, αρκετά clubs μοτοσικλετιστών από το Μπράντφορντ και γύρω περιοχές έχουν προσφερθεί εθελοντικά να περιπολήσουν την περιοχή σαν έξτρα μάτια και αυτιά στο έδαφος», επισημαίνει ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

agglia_plhmmyres_2

Το βόρειο τμήμα της Αγγλίας και της Ουαλίας έχει πληγεί τις τελευταίες ημέρες από κατακλυσμιαίες βροχές που προκάλεσαν εκτεταμένες πλημμύρες, ενώ αύριο αναμένεται να σαρώσει την περιοχή μια νέα καταιγίδα, με το όνομα Φρανκ, που θα δυσχεράνει την κατάσταση.

Γιώργος Διάκος

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr