ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Επιδείνωση του καιρού από το πρωί της Τετάρτης

0

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, καθώς, από το πρωί της Τετάρτης, η θερμοκρασία θα πέσει 10 με 12 βαθμούς, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και οι άνεμοι θα είναι αρκετά ενισχυμένοι.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ:

Αύριο Τετάρτη θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά αρχικά της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής – ανατολικής Στερεάς και του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Την Πέμπτη (παραμονή Πρωτοχρονιάς) θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά, σε πεδινές περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της κεντρικής – ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), της Εύβοιας και της Πελοποννήσου και από τις βραδινές ώρες πιθανόν των Κυλάδων και της Κρήτης.

Την Παρασκευή (Πρωτοχρονιά) σταδιακά θα περιοριστούν στα ορεινά – ημιορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής – ανατολικής Στερεάς (πιθανόν στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής), της Εύβοιας, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της Κρήτης και θα εξασθενήσουν κυρίως στις νησιωτικές περιοχές.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (10 -12 βαθμούς Κελσίου) που θα γίνει αισθητή αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και σταδιακά και στην υπόλοιπη χώρα.

Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα της Πέμπτης και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ο οποίος στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Τέλος ενισχυμένοι θα είναι οι βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι που η έντασή τους στο Αιγαίο θα φθάσει τα 7 με 8 μποφόρ.

 

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr