ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Νταισελμπλούμ: Είχα ζητήσει από τον Τσίπρα να διώξει τον Βαρουφάκη

0

Σε συνέντευξη η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη την ερχόμενη Δευτέρα στο ολλανδικό κανάλι NOS TV, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αποκαλύπτει πως είχε ζητήσει από τον Έλληνα πρωθυπουργό την άνοιξη του 2015, την απομάκρυνση από τις διαπραγματεύσεις του Γιάνη Βαρουφάκη.

Στην συνέντευξη ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι είχε επιμείνει ώστε ο υπουργός Οικονομικών να πάψει να είναι επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας, διότι  το κλίμα το οποίο είχε δημιουργηθεί μέσα στο Eurougroup, ανάμεσα στους υπόλοιπους υπουργούς οικονομικών και του Γ.  Βαρουφάκη ήταν τόσο αρνητικό, που πλέον δεν υπήρχε καμία βάση συζήτησης.

Ο κ. Νταισελμπλούμ στη συνέντευξη αναφέρθηκε στο πως παρέκαμψε τον κ. Βαρουφάκη από τη διαπραγμάτευση, αποκαλύπτοντας την τηλεφωνική συνομιλία με τον Αλέξη Τσίπρα, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός  του είχε απαντήσει, ότι ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας δεν έχει σχέση με το Eurogroup αλλά με την ελληνική κυβέρνηση.

Να σημειώσουμε ότι εκπομπή Nieuwsuur, η οποία θα προβληθεί την επόμενη Δευτέρα, μιλάει για τις διαπραγματεύσεις εκείνης της περιόδου και ο πρώην Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς και οι υπουργοί Εξωτερικών της Φινλανδίας, Αλεξάντερ Στουμπ, και της Σλοβεκίας Πίτερ Κάζιμιρ.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr