ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Μεϊμαράκης – Μητσοτάκης στο β’ γύρο

0

Οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης είναι οι δύο «μονομάχοι» που θα αναμετρηθούν στον β΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών της Νέας Δημοκρατίας στις 10 Ιανουαρίου, διεκδικώντας τον προεδρικό θώκο.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.15 το πρωί και η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά τις 8 το βράδυ, με την προσέλευση του κόσμου να κρίνεται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Οι εκτιμήσεις της ΚΕΦΕ αναφέρουν ότι προσήλθαν στις εσωκομματικές κάλπες περίπου 400.000 πολίτες και η συμμετοχή ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις. Μάλιστα σε ορισμένα εκλογικά κέντρα υπήρχαν ουρές ανθρώπων έως αργά.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που έχουν στη διάθεσή τους τα επιτελεία των υποψηφίων, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι πρώτος, με διαφορά από τον δεύτερο, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό περίπου 40%. Στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία και εν αναμονή των επίσημων αποτελεσμάτων, βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ποσοστό περίπου 30%, όπου υπερτερεί του Απόστολου Τζιτζικώστα, όπου φέρεται να συγκεντρώνει ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 20%. Αρκετά πιο πίσω, ο Άδωνις Γεωργιάδης που βρίσκεται όμως κοντά σε διψήφιο ποσοστό.nd-ekloges

Ο κ. Μεϊμαράκης ήταν αναμενόμενο ότι θα κόψει πρώτος το νήμα. Η έκπληξη αν μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει αυτές τις εκλογές ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ανέτρεψε τα προγνωστικά που τον ήθελαν δεύτερο πίσω από τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η επικράτηση του κ. Μεϊμαράκη και η δεύτερη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιβεβαιώνει την στροφή στην μετριοπαθή, κεντροδεξιά φυσιογνωμία της ΝΔ.

Τα οριστικά αποτελέσματα σύμφωνα με την ΚΕΦΕ, θα ανακοινωθούν το απόγευμα.

 

 

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr