ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Π. Κουρουμπλής: Ώριμη η στιγμή για την κατασκευή κέντρων αποτέφρωσης

0

Ερώτηση σχετικά με την υιοθέτηση και την προώθηση της αποτέφρωσης των νεκρών από την Πολιτεία απηύθυνε, σήμερα, στον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Κουρουμπλή ο βουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σπ. Δανέλλης.

Ο ερωτών βουλευτής σχολίασε ότι το ζήτημα αφορά το δικαίωμα της αξιοπρεπούς αυτοδιάθεσης του σώματός μας μετά τον θάνατο – δηλαδή τον πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων – δικαίωμα που η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπόρεσε ποτέ μέχρι σήμερα να ασκήσει, αφού πάντα προσέκρουε στιςαντιθέσεις της τοπικής Εκκλησίας και επισήμανε τη μεγάλη οικονομική του διάσταση.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών μίλησε για τον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας που «έχει μέσα στο DNA της την ελευθερία της επιλογής» και αδικείται από όσους «προβάλουν αυτού του είδους τις εμμονές», τονίζοντας ότιτη δεδομένη χρονική στιγμή η προσπάθεια για την κατασκευή κέντρων αποτέφρωσης νεκρών στη χώρα μας αποκτά ένα πιο συγκεκριμένο περιεχόμενο, ούσα ήδη ενσωματωμένη στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο-«παράλληλο πρόγραμμα»(άρθρα 20 και 21).

«Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για την Κυβέρνησή σας, μιας που όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η οικονομική συγκυρία δεν της επιτρέπει να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς που θα ήθελε στο μεγάλο πεδίο της οικονομίας. Ας προχωρήσει, όμως, στην επίλυση τέτοιων ζητημάτων που έχουν να κάνουν με κώδικες αρχών και αξιών που μπορεί εύκολα να το κάνει» ήταν το απαντητικό σχόλιο του Σπ. Δανέλλη.

Κυριακή Παπαναστασίου

About Author

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr