ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Αποσύρεται εκτάκτως το παράλληλο πρόγραμμα

0

Σε αιφνίδια απόφαση για την απόσυρση του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα, φαίνεται ότι οδηγείται η κυβέρνηση μετά από αντίδραση των δανειστών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι θεσμοί έκριναν το εν λόγω νομοσχέδιο ως ακοστολόγητο. Συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, πιθανότατα για να αποφασίσει την αναβολή της συζήτησης.

 
Η απόφαση για την απόσυρση του νομοσχεδίου φαίνεται ότι ελήφθη σε έκτακτη σύσκεψη μεταξύ των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Υγείας Ανδρέα Ξανθού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι θεσμοί φαίνεται ότι θεώρησαν τη συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ως ακοστολόγητη και υπονομευτική για την ομαλή εφαρμογή του προγράμματος, ενώ φαίνεται επίσης να υπήρξε ενδεχόμενο «παγώματος» της καταβολής της υποδόσης του 1 δις.

 
Έτσι το νομοσχέδιο μετατίθεται για μετά τις γιορτές, ώστε στο ενδιάμεσο διάστημα να γίνει νέα διαπραγμάτευση ή επανακοστολόγηση των μέτρων. Άλλωστε το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, στο οποίο την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

 
Καθώς όμως το νομοσχέδιο έχει ήδη εισαχθεί στην προβλεπόμενη κοινοβουλευτική διαδικασία, η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, που αναμένεται να συνεδριάσει άμεσα, δε θα πάρει απόφαση την απόσυρσή του αλλά το χρονικό επαναπρογραμματισμό της συζήτησης και της επεξεργασίας του νομοσχεδίου, το οποίο μέχρι σήμερα βρισκόταν στις αρμόδιες επιτροπές.

 

Γιώργος Διάκος

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr