ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Δήλωση Δημάρχου Αιγάλεω για Καρακουλάκη: «΄Εδωσε χειρόγραφη εντολή για μη εκτέλεση ενεργειών» – «Ελαφριά πειθαρχική ποινή, σύμφωνη με υπαλληλικό κώδικα»

0

Θα επανέλθουμε στην χθεσινή (Τρίτη 8/12) προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (που διακόπηκε βίαια κατά την έναρξή της, λόγω της απρόσμενης επίθεσης αγνώστων στην είσοδο του δημοτικού μεγάρου) και συγκεκριμένα στο σκέλος εκείνο που αφορά την επιβολή μιας ελαφριάς πειθαρχικής ποινής, στον δημοτικό υπάλληλο κ. Γιώργο Καρακουλάκη, από την διοίκηση, επειδή ο ίδιος είχε δώσει προηγουμένως χειρόγραφη «εντολή», για την «μη εκτέλεση ενεργειών σε προϊσταμένους και εργαζομένους», όπως πληροφορούμαστε από δήλωση του Δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα.

Στην δήλωση του κ. Μπίρμπα διαβάζουμε επίσης ότι στην συγκεκριμένη χειρόγραφη «εντολή» του εργαζομένου στον Δήμο, που είναι και ενυπόγραφη, απαιτείται από τον ίδιο τον εργαζόμενο να: «Δοθεί η «φετφά» του στην Γενική Γραμματέα του Δήμου και στον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο που κλήθηκαν να δουν τι συμβαίνει», απαντώντας στην ανακοίνωση – καταγγελία της ΑΔΕΔΥ.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είναι συνδικαλιστής δημοτικός υπάλληλος στον Δήμο (το ενυπόγραφο χειρόγραφό του ακολουθεί στην συνέχεια).

Όλα αυτά συνέβησαν την Παρασκευή το πρωί όταν: «Την Τετάρτη μεσημέρι, είχε υπάρξει σύσκεψη Διοίκησης, Σωματείου, Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, προϊσταμένων και εργαζομένων, όπου εξηγήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία ότι ο παιδικός σταθμός έχει την δυνατότητα, με μια μικρή αναδιαρρύθμιση να δεχθεί περισσότερα παιδάκια από πέρσι, χωρίς στην συνάντηση, να υπάρξει περαιτέρω ένσταση, όπως πληροφορούμαστε από την ίδια δήλωση του Δημάρχου Αιγάλεω.

Οι εκπρόσωποι δε των εργαζομένων που είχαν παραβρεθεί κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δήμου για να παρέμβουν υπέρ του κ. Καρακουλάκη ήταν από ΑΔΕΔΥ, Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α., μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και άλλοι εργαζόμενοι του Δήμου Αιγάλεω.

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα και στην συνέχεια το χειρόγραφο του κ. Καρακουλάκη

Είναι πολύ λυπηρό ότι μια Τριτοβάθμια Συνδικαλιστική Οργάνωση εκδίδει προσβλητική ανακοίνωση – καταγγελία χωρίς να έχει διασταυρώσει στοιχεία, για προφανείς λόγους «παραταξιακού πατριωτισμού». Ας μη διερωτόμαστε μετά για την αναξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος στην κοινωνία.

Στο γεγονός. Αν θεωρείτε συνδικαλιστική δίωξη, η επιβολή ελαφριάς πειθαρχικής ποινής σε εργαζόμενο ( που τυγχάνει να είναι συνδικαλιστής), ο οποίος με χειρόγραφο πρόσταγμά του, που φέρει και την προσωπική υπογραφή του!!!, δίνει εντολή μη εκτέλεσης ενεργειών σε προϊσταμένους και εργαζομένους και στην συνέχεια απαιτεί να δοθεί η «φετφά» του στην Γενική Γραμματέα του Δήμου και στον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο που κλήθηκαν να δουν τι συμβαίνει. Τότε όντως «σφάλλαμε» και στοχεύουμε στον «εκφοβισμό και την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων».

Ξεπερνώ το γεγονός ότι, αυτά συνέβησαν Παρασκευή πρωί όταν την Τετάρτη μεσημέρι, είχε υπάρξει σύσκεψη Διοίκησης, Σωματείου, Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, προϊσταμένων και εργαζομένων, όπου εξηγήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία ότι ο παιδικός σταθμός έχει την δυνατότητα, με μια μικρή αναδιαρρύθμιση να δεχθεί περισσότερα παιδάκια από πέρσι, χωρίς στην συνάντηση, να υπάρξει περαιτέρω ένσταση (επισυνάπτω την χειρόγραφη «γραπτή εντολή»)

8 Δεκεμβρίου 2015

12348200_1658523627757788_1384174447_n

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr