ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Σκληρή κόντρα Σόιμπλε – Κυβέρνησης για το ΔΝΤ

0

«Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί την εμπλοκή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα διάσωσης» δήλωσε ο υπουργός των Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε, απαντώντας έτσι στη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σύμφωνα με την οποία ο ρόλος του ΔΝΤ δεν είναι εποικοδομητικός.

Να θυμίσουμε ότι ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε το ΔΝΤ για μη ρεαλιστικές απαιτήσεις από την Ελλάδα εκτιμώντας ότι κατόπιν της επιτυχούς ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών δεν καθίσταται αναγκαία χρηματοδοτικά η στήριξη του Ταμείου διότι το ποσό που θα έδινε καλύφθηκε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «αν δεν θέλει τον συμβιβασμό το Ταμείο, επίσης είναι κάτι το οποίο πρέπει να το πει δημόσια».

Όπως αναφέρει το Reuters, όταν ο Σόιμπλε ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (Ecofin), σχολίασε με μια γερμανική παροιμία «Η στάμνα δεν πρέπει να πηγαίνει στο πηγάδι τόσο συχνά μέχρι να σπάσει. Αυτό δεν είναι για το καλό της στάμνας», καλώντας ταυτόχρονα την Αθήνα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση ως προς το θέμα.

Η απάντηση της κυβέρνησης ήρθε από την κυβερνητική εκπρόσωπο κ. Όλγα Γεροβασίλη η οποία δήλωσε: «Ευτυχώς που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών πασχίζει να “κρατήσει την στάμνα γερή”. Η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιες απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά» σχολιάζοντας με αυτό τον τρόπο τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών. Η ίδια, τόνισε χαρακτηριστικά: «Υπενθυμίζουμε ότι αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση. Περιμένουμε από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών να διαχωρίσει την στάση του από την απαράδεκτα σκληρή στάση του ΔΝΤ. Η Ευρώπη οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που την αφορούν μόνη της».

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr