ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Σε απεργία πείνας οι νοσηλευόμενοι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό

0

Σε απεργία πείνας βρίσκονται από τις 6 Δεκεμβρίου οι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού κρατούμενοι. Της απεργίας πείνας είχε προηγηθεί αποχή 22 ημερών από τα φάρμακα, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως οι κρατούμενοι ζητούν συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου.

nos kor

Μέσω του σχετικού λογαριασμού στο Twitter επανέρχεται το διαρκές αίτημα σύνδεσης του νοσοκομείου αυτού με το ΕΣΥ και παρουσιάζονται για άλλη μια φορά οι απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας τους, που είναι ήδη γνωστές διεθνώς. Το περασμένο μήνα ο Hugh Chetwynd, μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση των βασανιστηρίων και του Συμβουλίου της Ευρώπης σε συνέντευξή του στην Καθημερινή είπε για το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού: «Πρόκειται για νοσοκομείο μόνο κατ’ όνομα, κυρίως λόγω της έλλειψης προσωπικού».

nosokomeio koridallou 2

nosokomeio koridallou

Θυμίζουμε και την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που ήρθε τον περασμένο Ιούλιο για τις συνθήκες κράτησης οροθετικών κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, οι οποίες σύμφωνα με τα μηνύματα στο Twitter παραμένουν απάνθρωπες.

Αρχοντούλα Βαρβάκη

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr