ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Δ. Αβραμόπουλος: Ο εθνικισμός και η ξενοφοβία κίνδυνος για την Ευρώπη

0

Τον κίνδυνο να επιστρέψει η Ευρώπη σε μια περίοδο εθνικισμού επεσήμανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης κ. Δ. Αβραμόπουλος, που αναφέρθηκε παράλληλα στην άνοδο της ξενοφοβίας και του λαϊκισμού στην Ευρώπη.

«Κάτι τέτοιο θα θέσει σε αμφισβήτηση το κοινό ευρωπαϊκό όραμα, όσο και την ιδέα μιας ενωμένης Ευρώπης χωρίς αποκλεισμούς» τόνισε, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου και υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν και τον υπουργό Ασφάλειας της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Ντράγκαν Μέκτιτς, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης Ε.Ε. – Δυτικών Βαλκανίων.

«Έχω την πεποίθηση πως θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε αυτές τις προκλήσεις – την προσφυγική κρίση, τις μεταναστευτικές ροές και την τρομοκρατική απειλή – ως καταλύτη προς επανεξέταση και ενδυνάμωση των σχέσεων μας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος, σημειώνοντας πως «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, πρέπει να εμβαθύνουμε την ενότητα, τη συνεργασία και τον συντονισμό μας».

Για το θέμα της τρομοκρατίας ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε πως «έχει εγκριθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ενάντια στην τρομοκρατία μεταξύ της Ε.Ε και των Δυτικών Βαλκανίων ώστε να αντιμετωπίσουμε με συλλογικό τρόπο την απειλή που δεχόμαστε».

Όσον αφορά το πρόβλημα των προσφύγων ο κ. Άβραμόπουλος υπογράμμισε πως «χρειάζεται να επιβραδύνουμε τις προσφυγικές ροές και να προσφέρουμε ένα καλύτερο καταφύγιο σε όλους, ιδιαίτερα κάτω από αυτές τις δύσκολες  καιρικές συνθήκες».

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr