ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Μετωπικός πόλεμος στη ΝΔ

0

Σε κλίμα εσωστρέφειας και μετωπικού πολέμου η ΝΔ, έπειτα από τη νέα δημοσκόπηση όπου δείχνει τον Ε. Μεϊμαράκη δεύτερο στις προτιμήσεις με τον Απ. Τζιζικώστα να προηγείται.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας «Μέτρηση», που δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει το 28,7%, ενώ ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης το 24,4%. Ακολουθούν οι Κυριάκος Μητσοτάκης με 21,7% και Άδωνις Γεωργιάδης 6,1%.

Η πλευρά του κ. Μεϊμαράκη μέσω του εκπροσώπου του κ. Αμπατζόγλου, χαρακτηρίζει αναξιόπιστες και αντιεπιστημονικές τις δημοσκοπήσεις οι οποίες υπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον Σκάι, δήλωσε πως η Νέα Δημοκρατία κατάντησε ένα μικρό κόμμα τα τελευταία χρόνια, και σημείωσε πως πρέπει να ξαναγίνει μεγάλο και να απλωθεί από τη δημοκρατική Δεξιά έως το Κέντρο, εκτιμώντας πως θα ήταν καλύτερο να εκλεγεί πρόεδρος από τον πρώτο γύρο , έτσι ώστε να προλάβει η ΝΔ τις εξελίξεις που τρέχουν.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, από την πλευρά του περιγράφει την κατάσταση που διαμορφώνεται στο κόμμα μετά το φιάσκο στις εσωκομματικές εκλογές της 22ας Νοεμβρίου με μελανά χρώματα, χωρίς να κρύβει τη δυσφορία και την αγωνία του για το σχέδιο που εξυφαίνεται για διάσπαση της ΝΔ.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε πως «Δεν πρόκειται να πάω να παραλάβω στη Συγγρού. Δεν είναι δυνατό ένα κόμμα που είναι περίπου χρεοκοπημένο, να εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα πολύ ακριβό κτίριο. Θα ζητήσω τις παραιτήσεις όλων των στελεχών του οργανωτικού από την πρώτη μέρα και θα προχωρήσω σε αλλαγές» λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η ΝΔ αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμη να κυβερνήσει καλά».

Εν τω μεταξύ, σε αναβρασμό είναι ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στις 20 Δεκεμβρίου και να μην επαναληφθεί το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου. Αναμένεται στις επόμενες ημέρες να υπογραφεί η σύμβαση με την εταιρία (Vodafone) όπου έχει αναλάβει να διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr