ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Με 153 ναι εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2016

0

Συμπαγής παρέμεινε η κυβερνητική πλειοψηφία κατά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2016, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές με τους δύο απόντες, τον Γεώργιο Βαγιωνά της ΝΔ και τον ανεξάρτητο πλέον Νίκο Νικολόπουλο, να στέλνουν επιστολική ψήφο πρόθεσης ψήφου που δεν καταμετρήθηκε στο αποτέλεσμα και ήταν για αμφότερους αρνητική.

Έτσι, ο φετινός προϋπολογισμός έλαβε 153 ναι από τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και  145 όχι από σύσσωμη την αντιπολίτευση (ΝΔ, ΧΑ, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων).

Με επιστολική ψήφο που ωστόσο καταμετρήθηκε στο αποτέλεσμα – με βάση το άρθρο 70Α του Κανονισμού της Βουλής – ψήφισαν ο Γ. Τσιρώνης, ο Γ. Κατρούγκαλος, η Ε. Σκουφά και η Κ. Ιγγλέζη.

Όχι ψήφισε, τέλος, και ο  ανεξάρτητος βουλευτής Ευστάθιος Παναγούλης, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει και με σχετική δήλωσή του.

«Αυτός ο προϋπολογισμός είναι μία δύσκολη άσκηση για μας, μία άσκηση για μια Κυβέρνηση που θέλει να αποτυπώσει στίγμα κοινωνικής δικαιοσύνης και αναδιανομής πόρων σε συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας και δυσκολίας. Και πίσω από τους αριθμούς μπορεί να δει κανείς συμπυκνωμένα μία αγωνιώδη μάχη να στηριχθούν οι δυνάμεις της εργασίας, τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα, αλλά και την προοπτική για τον σταδιακό μετασχηματισμό που είναι αναγκαίος για την ευημερία των πολλών » είπε, κλείνοντας απόψε την πενθήμερη συζήτηση, ο Πρωθυπουργός.

Κυριακή Παπαναστασίου

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr