ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Αύριο το απόγευμα ο πρώτος μουσικός περίπατος στο Αρχαιολογικό Μουσείο

0

Στο πλαίσιο της προσπάθειας σύνδεσης της μουσικής με την αριστουργηματική τέχνη της αρχαιότητας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υποδέχεται, τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ., την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην πρώτη εκδήλωση των Μουσικών Περιπάτων στα Μουσεία.

Κατά τη διάρκειά της, η τρέχουσα περιοδική έκθεση που φιλοξενεί το Αρχαιολογικό Μουσείο και τιτλοφορείται «Ένα όνειρο ανάμεσα σε υπέροχα ερείπια…: Περίπατος στην Αθήνα των περιηγητών, 17ος-19ος αιώνας» θα συνδυαστεί με μουσική δωματίου, και ειδικότερα έργα των Alexander Borodin Antonin και Leopold Dvorak, με σκοπό την ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού πλαισίου της εποχής των Ευρωπαίων περιηγητών στην Αθήνα. Οι επισκέπτες της βραδιάς θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής, περπατώντας στα βήματα των περιηγητών με την καθοδήγηση των αρχαιολόγων του μουσείου.

Στην εκδήλωση θα παραστούν ο Προέδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικολάος Βούτσης και ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αριστείδης Μπαλτάς, ενώ την ίδια βραδιά θα παρουσιαστεί το συλλεκτικό ημερολόγιο του 2016 με θέμα την ιστορία του Αρχαιολογικού Μουσείου που συμπληρώνει τη χρονιά που έρχεται 150 χρόνια από τη θεμελίωσή του.

Κυριακή Παπαναστασίου

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr