ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ποτάμι: Πόσο «πράσινο» είναι το Πράσινο Ταμείο;

0

«Μοιάζει με πράσινο το Πράσινο Ταμείο αλλά δεν είναι», καθώς τα έσοδα του από πρόστιμα και εισφορές πολιτών χρησιμοποιούνται για την κάλυψη ελλειμμάτων του προϋπολογισμού και όχι για περιβαλλοντικά έργα και δράσεις, όπως ορίζει ο νόμος, τόνισαν σε ερώτησή τους βουλευτές του Ποταμιού, που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου.

Οι βουλευτές του κόμματος Γιώργος Αμυράς, Γρηγόρης Ψαριανός, Σπυρίδων Λυκούδης και Γιώργος Μαυρωτάς ζήτησαν να μάθουν ποιο είναι σήμερα το ακριβές συνολικό ποσό των διαθέσιμων πόρων που έχει το Πράσινο Ταμείο και ποια είναι τα λειτουργικά του έξοδα.

Επισήμαναν ότι δεδομένου ότι μόνο το 2,5% του συνολικού ποσού χρησιμοποιείται για την επίτευξη των σκοπών του Ταμείου, πού έχει διατεθεί και πώς έχει αξιοποιηθεί το 97,5% των ποσών του Πράσινου Ταμείου κατ’ έτος, καθώς και τι συζητήσεις έχουν γίνει, μεταξύ των δύο υπουργείων για την ολική επαναφορά του Πράσινου Ταμείου στον αρχικό του προορισμό, ανέφεραν στην ερώτησή τους.

Επίσης, πότε θα εφαρμοστεί από την Κυβέρνηση το σύστημα παρακολούθησης και είσπραξης όλων των κατηγοριών των πόρων του Πράσινου Ταμείου.

Τέλος, οι βουλευτές διερωτήθηκαν αν η Κυβέρνηση προτίθεται να υιοθετήσει πρότασή τους για κατάρτιση και δημοσίευση ενός πλαισίου αρχών και κανόνων για τη διάθεση και αξιοποίηση των πόρων του Πράσινου Ταμείου σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για ένα σχέδιο περιβαλλοντικής ανασυγκρότησης, υποστηρίζοντας ότι τα οφέλη θα είναι πολλαπλά τόσο για το περιβάλλον όσο και για την τόνωση της τοπικής οικονομίας των Δήμων.

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr