ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα κινδυνεύει να βγει από τη Συνθήκη Σένγκεν;»

0

«Υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σέγκεν»; Το ερώτημα αυτό έθεσε με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στους αρμόδιους υπουργούς αναπληρωτές Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκο Τόσκα και Ιωάννη Μουζάλα χθες, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να ενημερωθεί από τους δυο υπουργούς σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, καθώς και αν γνωρίζουν για το εάν η έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα παρουσιαστεί στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 17 και 18 Δεκεμβρίου θα είναι θετική για τη χώρα μας.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το Κοινό Ανακοινωθέν της 25ης Οκτωβρίου η Ελλάδα δεσμεύτηκε (σημεία 5 και 13 της από 25.10.2015 ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) να δημιουργήσει συνολικά 50.000 θέσεις υποδοχής προσφύγων, με την οικονομική συνδρομή της Ε.Ε., εκ των οποίων οι 30.000 έπρεπε να δημιουργηθούν ως το τέλος του 2015. Επίσης ανέλαβε την υποχρέωση για τη δημιουργία επιπλέον 20.000 θέσεων υποδοχής, με την παροχή επιδοτήσεων ενοικίου και την ενίσχυση της διαχείρισης των εξωτερικών χερσαίων συνόρων.

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr