ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Λαϊκή Ενότητα: Εκδήλωση για κοινωνική ασφάλιση στο Αιγάλεω – Επίσκεψη στο ΨΝΑ

0

Με αφορμή την πρόσφατη ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης (απόφαση Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής), η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε.) διοργάνωσε εκδήλωση-συζήτηση για το ζήτημα της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων και συγκεκριμένα οι Πολιτικές Επιτροπές του κόμματος από Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι και ΨΝΑ, την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου στο «Γιάννης Ρίτσος».

Επίσης κλιμάκιο του κόμματος, με επικεφαλή τον Δημήτρη Στρατούλη, επισκέφθηκε και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής – Ψ.Ν.Α. (Δαφνί), πριν από μια εβδομάδα ( 25/11).

Μέσα στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Αιγάλεω, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις ομιλίες των εισηγητών της εκδήλωσης και συγκεκριμένα του πρώην υπουργού και μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑ.Ε, Δημήτρη Στρατούλη, καθώς και του πρώην γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά.

Οι ομιλητές μίλησαν για «κατεδάφιση» του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης, η οποία άρχισε με την είσοδο της χώρας στη μνημονιακή πολιτική το 2010 και όπως τόνισαν, συνεχίζεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου που υπέγραψε και υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Οι συγκεντρωμένοι ανταποκρίθηκαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, όταν ο Δ. Στρατούλης αναφέρθηκε στην ανάγκη της αντιμετώπισης και των ζητημάτων της κοινωνικής ασφάλισης με τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, στη ρήξη με την ευρωζώνη, στην επιστροφή στο εθνικό νόμισμα και τέλος στην εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών τομέων της οικονομίας.

Ακόμα, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι «η δήθεν ασφαλιστική μεταρρύθμιση που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο παρά το χαρτί περιτυλίγματος της νέας λεηλασίας των συντάξεων, προκειμένου να τηρήσει τη μνημονιακή δέσμευσή της για μείωση των δημοσίων δαπανών για τις συντάξεις κατά 2,25 δις Ευρώ το 2015 και 2016, όπως εξάλλου αποτυπώνεται στο σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού του 2016 που ήδη έχει καταθέσει στη Βουλή».

Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε διάλογος μεταξύ των εισηγητών και του ακροατηρίου.

Αναφορικά με την επίσκεψη της ΛΑ.Ε στο Ψ.Ν.Α. να πούμε ότι πολυμελές κλιμάκιο του κόμματος επισκέφθηκε το ίδρυμα, με επικεφαλή τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της Π.Γ. του κόμματος.

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας στο ίδρυμα, το κλιμάκιο της ΛΑΕ συναντήθηκε και με το προεδρείο του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους αγώνες του, πρώτα απ’ όλα για να μην κλείσει το ΨΝΑ, αλλά και για να καλυφθούν τα υπερβολικά κενά (50%) σε προσωπικό, να ενισχυθεί η δημόσια χρηματοδότηση που τα τελευταία χρόνια μειώθηκε στο μισό, να καταβληθούν οι δεδουλευμένες υπερωρίες και εφημερίες των εργαζομένων και να οριστεί η νέα Διοίκηση.

Οι εκπρόσωποι της ΛΑΕ, δήλωσαν από το ΨΝΑ ότι «η ΛΑ.Ε θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τις ανάγκες, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ασθενών και εργαζομένων και για αναβαθμισμένες, Δημόσιες και Δωρεάν υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας».

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr