ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Η «Κάθοδος των… Σικυώνιων» αύριο στα Δικαστήρια Κορίνθου

0

• Λένε όχι στο «έγκλημα» του Πευκιά Κιάτου και διεκδικούν να παραμείνει ο τελευταίος «πνεύμονας πρασίνου» της περιοχής

Στα άκρα είναι αποφασισμένοι να φτάσουν οι Σικυώνιοι πολίτες. Εκείνοι οι πολίτες που αντιδρούν σθεναρά και λένε όχι στην κοπή των δέντρων στο παραλιακό δασύλλιο του Πευκιά στο Κάτω Διμηνιό, ενέργεια η οποία «βαφτίζεται» ανάπλαση από την δημοτική αρχή.
Οι κάτοικοι θα βρεθούν αύριο το πρωί στα Δικαστήρια της Κορίνθου για να υπαρσπιστούν το δίκαιο τους ( το παρασκήνιο με τους δικηγόρους θα το αποκαλύψουμε αύριο), δίκαιο που έχει αποτυπωθεί στην απόφαση της λαικής τους συνέλευσης η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στα γραφεία του Συλλόγου Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου.

Πεύκο που κόπηκε τον Ιούνιο του 2015

Πεύκο που κόπηκε τον Ιούνιο του 2015

««Η αισθητική αναβάθμιση» του αλσυλλίου εκ μέρους του δήμου ταυτίζεται για εμάς με την κοπή των πεύκων στο βωμό της χρηματοδότησης του προγράμματος «Αντιπυρική προστασία των δημοτικών δασών Μαγούλας και Πευκιά κ.Διμηνιού»» λένε στην απόφασή τους μεταξύ σημειώνοντας την πλήρη εγκατάλειψη την οποίαν έχουν βιώσει απ όλες τις δημοτικές αρχές και την τελευταία βεβαίως (2010-2015).
Επιχειρηματολογούν προτάσσοντας την αξιοποίηση του πρώην άλσους Μιαούλη εκεί όπου κόπηκαν 30 δέντρα , όσα δηλαδή συνολικά βρίσκοντας στο Άλσος, και ουδέποτε αντικαταστάθηκαν έστω κάποια από αυτά! Τι κι αν η μελέτη του έργου ανάπλασης προυπολογισμού 250.000 ευρώ, προέβλεπε φύτευση 80 νέων!!!!

Οι κάτοικοι συγκαλούν την 1η ενημερωτική συνάντηση για το θέμα

Οι κάτοικοι συγκαλούν την 1η ενημερωτική συνάντηση για το θέμα

Κινήσεις για την κοπή των δέντρων έχουν ήδη γίνει και έχουν καταγραφεί και οι πρώτες αντιδράσεις. Τον Ιούνιο του 2015 κόπηκαν 4 υγιή πεύκα 70 ετών και θα είχαν κοπεί και άλλα εάν δεν υπήρχε δυναμική παρέμβαση των κατοίκων αλλά και προσφυγή στην δικαιοσύνη από τον Δασάρχη Π.Μπούλια. Να σημειωθεί πως τότε δεν υπήρχε ούτε άδεια υλοτομίας, ούτε πρωτόκολλο εγκατάστασης υλοτόμου!

Δέντρα που σημαδεύτηκαν ώστε να κοπούν

Δέντρα που σημαδεύτηκαν ώστε να κοπούν

«Ο Ιστορικός Πευκιάς κ.Διμηνιού, θα παραμείνει Πευκιάς» διαμηνύουν σε κάθε τόνο οι κάτοικοι και προειδοποιούν το δήμο με κάθε είδους κινητοποίηση. Παράλληλα απαιτούν άμεση φύτευση τριπλάσιου αριθμού πευκών στο χώρο στηριζόμενοι σε μελέτη του κ.Δ.Κολοπαστά το Νοέμβριο του 2000 στην οποίαν ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ το ‘έργο της ανάπλασης που θέλει σήμερα να κάνει ο Δήμος , ωστόσο προσπερνά την επιταγή της για φύτευση 180 δέντρων στο σημείο και 1400 θάμνων ώστε να επιτευχθεί η προστασία συντήρηση και βελτίωση της δασικής βλάστησης του αλσυλλίου.

Ένα απο τα "θύματα" της 1ης προσπάθειας υλοτόμησης στον Πευκιά

Ένα απο τα «θύματα» της 1ης προσπάθειας υλοτόμησης στον Πευκιά

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr