ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Σκανδαλώδες: Το Α.Τ Κιάτου θα αστυνομεύει… τη Γκούρα!

0

Αν στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ γνώριζαν που είναι το Κιάτο και που είναι η Γκούρα είναι βέβαιον πως δεν θα προχωρούσαν σε μια τέτοια συγχώνευση!
KIATO GKOYRA

Η αναστολή λειτουργίας του Α.Τ Γκούρας βάσει του σχεδίου αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ που παρουσιάστηκε στην Τρίπολη την Τετάρτη , αφήνει ουσιαστικά μια τεράστια περιοχή αφύλακτη, έρμαιο στις ορέξεις του οιονδήποτε!
Η Γκούρα ήταν η έδρα του πρώην Δήμου Φενεού, μεσολαβούσε ο δήμος Στυμφαλίας – πρώην κι αυτός- και έπειτα έφτανες στα παραλιακά και στο Κιάτο!

ΚΑΙ ΟΜΩΣ!

Κάποιο θεωρούν πως είναι εφιτκή η αστυνόμευση όλης αυτής της περιοχής από ένα τμήμα το οποίο θα εδρεύει στην Σικυώνα.
Χιλιομετρικά;

Η μια περιοχή από την άλλη απέχει 62,34 χιλιόμετρα και η ώρα που χρειάζεσαι για να πάς από την μια στην άλλη σε ήπιες καιρικές συνθήκες είναι 1 ώρα και 14 λεπτά!
Αλήθεια βάσει αυτών των στοιχείων έγινε ο σχεδιασμός;

Ή μήπως βάσει εκείνου του σχεδιασμού των «λαμπρών τέκνων της χώρας» που θεώρησαν σωστό να συγχωνεύσουν τρείς δήμους με διαφορετικές ανάγκες το λιγότερο σε έναν, καταργώντας τους Δήμους Φενεού και Στυμφαλίας και δημιουργώντας έναν υπερδήμο, αυτόν της Σικυώνας!

Η Γκούρα αποτελούσε το κέντρο της ορεινής Κορινθίας. Με υπηρεσίες, σχολεία, αστυνομικό τμήμα έως τώρα, ειρηνοδικείο…
Σιγά – σιγά οι υπηρεσίες φεύγουν υποχρεώνοντας τους κατοίκους είτε ν απομονωθούν είτε να πληρώνουν πολλά χρήματα για να μετακινηθούν και να φτάσουν είτε στο Κιάτο είτε στο Ξυλόκαστρο ( που δεν ανήκει στο δήμο τους)
Αυτά όμως φαίνεται πως είναι ψιλά γράμματα για εκείνους που σχεδιάζουν!

Θεωρούν προφανώς πως ένας κάτοικος από την Γκούρα που χρειάζεται την παρέμβαση της αστυνομίας άμεσα (Άμεση Δράση δεν λεγόταν;) μπορεί να εξυπρετηθεί τηλεφωνόντας στο Κιάτο και.. περιμένοντας 1,5 ώρα για να έρθει το περιπολικό, εάν φυσικά υπάρχει περιπολικό και δύναμη να καλύψει το περιστατικό αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Σικυώνα είναι ήδη μια ευρεία περιοχή με τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης.
elas tripoli

Εκείνο που δικαιολογεί ωστόσο αυτόν τον σχεδιασμό είναι η αναφορά του Ταξιάρχου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου κατά την παρουσίαση του σχεδίου. Τι είπε ο Ταξίαρχος; «Η εγκληματικότητα έχει μειωθεί» !

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr