ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Πιθανότατα το Σάββατο το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον ΠτΔ – Στο επίκεντρο ασφαλιστικό και δεύτερα προαπαιτούμενα

0

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε ο πρωθυπουργός σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Πέμπτη το πρωί με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί τη σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών αμέσως μετά την επιστροφή του ΠτΔ από τη Ρώμη, καθώς σήμερα και αύριο ο κ. Παυλόπουλος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ιταλική Δημοκρατία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το Συμβούλιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, εφόσον φυσικά πουν το «ναι» οι υπόλοιποι αρχηγοί.

«Σήμερα το πρωί ο Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλο, τον ενημέρωσε για τις επαφές στο εν εξελίξει ταξίδι του σε Ισραήλ και Παλαιστίνη και του ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Και φαίνεται ότι η κίνηση αυτή αποτελεί λογική συνέχεια προηγούμενων δηλώσεων του πρωθυπουργού, στις οποίες έκανε φανερές τις προθέσεις του για συναίνεση και συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων, πρώτα και κύρια γύρω από την επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο κυριακάτικο «Έθνος», ο Αλέξης Τσίπρας είχε θέσει το θέμα διεξαγωγής εθνικού διαλόγου γύρω από όλα τα μεγάλα ζητήματα της περιόδου, για το ασφαλιστικό, τη φορολόγηση των αγροτών, για τη μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και την Παιδεία.

Ήδη υπάρχει κινητικότητα στην κυβέρνηση για μια σειρά κρίσιμα ζητήματα.

Χθες Τετάρτη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ) συνεδρίασε με αντικείμενο την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ακόμα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση από την αντιπροεδρία της κυβέρνησης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης συναντήθηκε με τον Προκόπη Παυλόπουλο στον οποίο παρουσίασε το προσχέδιο του νόμου για τη Δημόσια Διοίκηση που θα ρυθμίζει το ζήτημα της αξιολόγησης, της επιλογής προϊσταμένων και διευθυντών και της στελέχωσης όλου του δημόσιου τομέα με διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει διάλογο, με στόχο επικείμενη νομοθετική μεταρρύθμιση, στις τρεις βαθμίδες εκπαίδευσης. Ο διάλογος θα διεξαχθεί σε τρία επίπεδα: Στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου θα συμμετέχουν τα κόμματα, στην Επιτροπή Διαλόγου με τη συμμετοχή των κοινωνικών φορέων και στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων που εντρυφούν στα ζητήματα εκπαίδευσης.

Επίσης, ο πρωθυπουργός φέρεται να επιδιώκει τη συζήτηση και συνεννόηση των κομμάτων γύρω από τη διαχείριση του προσφυγικού αλλά και όσον αφορά την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει από το ταξίδι του στο Ισραήλ σήμερα το βράδυ.

Γιώργος Διάκος

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr