ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Τσίπρας: Οι αγώνες του σήμερα πιάνουν το νήμα της νεολαίας της αντιδικτατορικής και μεταδικτατορικής περιόδου

0

Ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στην ημέρα μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού. Στο άνοιγμά της τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι.

«Ο στόχος μου δεν είναι απλώς να αποτίσω τελετουργικά φόρο τιμής στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του Πολυτεχνείου, αλλά να προσπαθήσω με την ομιλία μου να συνδέσω την παρακαταθήκη των μεγάλων πολιτικών και κοινωνικών αγώνων εκείνης της περιόδου με τη σημερινή πραγματικότητα» είπε ο Α. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας τη 17η Νοέμβρη 1973 ένα σημείο διάρρηξης στο χρονικό συνεχές του αυταρχισμού, του καταναγκασμού και της ένοχης σιωπής και την απόλυτη στιγμή της  ηθικής εξύψωσης του ανθρώπου.tsipras

Αναφερόμενος στη μεταπολίτευση, τόνισε ότι ήταν περίοδος από τη μία δημοκρατικής σταθερότητας και σχετικής κοινωνικής ευημερίας για τα λαϊκά στρώματα και από την άλλη συγκρότησης και ισχυροποίησης ενός συνασπισμού πελατειακής εξουσίας, ενός κρατικοδίαιτου και αυταρχικού-αυτάρεσκου κράτους.

«Ο αγώνας που δίνει σήμερα η χώρα σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες ενάντια στην κοινωνική αδικία, την εξωτερική και καταναγκαστική επιβολή νεοφιλελεύθερων μοντέλων, ακραίων και αναποτελεσματικών, αλλά και ο αγώνας ενάντια στην εγχώρια διαπλοκή για να εφαρμοστεί μία άλλη πολιτική με ταξικό πρόσημο υπέρ των λαϊκών στρωμάτων και για την αλλαγή των συσχετισμών στην Ελλάδα και την Ευρώπη πιάνει το νήμα της νεολαίας της αντιδικτατορικής και της μεταδικτατορικής περιόδου και τον αγώνα αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε κάποιοι αυτόκλητοι δήθεν σωτήρες να τον καπηλευτούν» σημείωσε στη συνέχεια, κάνοντας τη σύνδεση του χθες με το σήμερα.tsipras2

Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμα ο Υπουργός Παιδείας κ. Νικόλαος Φίλης, ο κ. Νικόλαος Μανιός (ΣΥΡΙΖΑ), ο Κωνσταντίνος Τζαβάρας (ΝΔ), ο κ. Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης (Δημοκρατική Συμπαράταξη), ο κ. Ιωάννης Γκιόκας (ΚΚΕ), ο κ. Γιώργος Μαυρωτάς (Το Ποτάμι), ο κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος (ΑΝΕΛ) και ο  κ. Μάριος Γεωργιάδης (Ένωση Κεντρώων).

Στο τέλος της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

Κυριακή Παπαναστασίου

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr