ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Επιτακτική η ανάγκη για ένα άλλο σχέδιο για την Ευρώπη και τον κόσμο

0

Για τον Γενάρη αναβλήθηκε η Διάσκεψη για ένα Σχέδιο Β’ για την Ευρώπη -που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτό το σαββατοκύριακο στο Παρίσι- στη σκιά των δολοφονικών επιθέσεων και του συλλογικού πένθους για τα θύματα της επίθεσης του Ισλαμικού Κράτους στη γαλλική πρωτεύουσα.FB_IMG_1447534610751

«Ο 14ετής «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» δεν έφερε περισσότερη ασφάλεια αλλά όλο και λιγότερη ελευθερία. Ο πόλεμος, η δυστυχία, η ανισότητα, οι αποκλεισμοί, ο ρατσισμός γεννούν απελπισία, βία, φανατισμό κι ένα φαύλο κύκλο κοινωνικής καταστροφής που δηλητηριάζει την ανθρωπότητα. (…) Από το Παρίσι σήμερα διακηρύσσουμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε αλληλέγγυοι απέναντι στα θύματα των στυγερών εγκλημάτων, αλλά και να μην επιτρέψουμε τη θυματοποίηση της κοινωνίας και της δημοκρατίας από την επανάληψη εγκληματικών πολιτικών επιλογών. Η συνάντηση για ένα Σχέδιο Β´ για την Ευρώπη που αναβλήθηκε θα ξανασυγκληθεί στο Παρίσι το Γενάρη και εν συνεχεία στη Ρώμη» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ακολουθεί ολόκληρη:

Παρίσι, 14 Νοέμβρη 2015. Συνάντηση των συμμετεχόντων στη Διάσκεψη για Ένα Σχέδιο Β´ για την Ευρώπη στην έδρα του Κόμματος της Αριστεράς, με τον Jean Luc Melanchon

«Στη σκιά των χθεσινών δολοφονικών επιθέσεων και του συλλογικού πένθους για τα θύματα, η ανάγκη για αλληλεγγύη, δημοκρατία και θωράκιση της κοινωνίας, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών αναδεικνύεται επιτακτική. Όπως επιτακτική αναδεικύεται η ανάγκη για ένα άλλο σχέδιο για την Ευρώπη και τον κόσμο. Ένα σχέδιο που θα εγγυηθεί την νίκη των ανθρώπων επί των πάσης φύσεως συμφερόντων. Ένα σχέδιο που θα εγγυηθεί την επικράτηση της ελευθερίας επί του εγκλωβισμού, της δημιουργίας επί των αδιεξόδων, της ελπίδας επί του φόβου.

Ο 14ετής «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» δεν έφερε περισσότερη ασφάλεια αλλά όλο και λιγότερη ελευθερία. Ο πόλεμος, η δυστυχία, η ανισότητα, οι αποκλεισμοί, ο ρατσισμός γεννούν απελπισία, βία, φανατισμό κι ένα φαύλο κύκλο κοινωνικής καταστροφής που δηλητηριάζει την ανθρωπότητα. Η κοινωνική ευημερία μπορεί να υπάρξει μόνο με δικαιοσύνη, δημοκρατία κι ελευθερία και με αδιαπραγμάτευτο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που είναι ισότιμης σημασίας.

Από το Παρίσι σήμερα διακηρύσσουμε την αποφασιστικότητά μας να σταθούμε αλληλέγγυοι απέναντι στα θύματα των στυγερών εγκλημάτων, αλλά και να μην επιτρέψουμε τη θυματοποίηση της κοινωνίας και της δημοκρατίας από την επανάληψη εγκληματικών πολιτικών επιλογών. Η συνάντηση για ένα Σχέδιο Β´ για την Ευρώπη που αναβλήθηκε θα ξανασυγκληθεί στο Παρίσι το Γενάρη και εν συνεχεία στη Ρώμη. Εν τω μεταξύ, θα υποστηρίξουμε και κάθε συναφή πρωτοβουλία για να εξασφαλίσουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο σχέδιό μας. Με προσήλωση στον στόχο μας και στις αρχές και τις αξίες που συγκροτούν τη συλλογική, δημοκρατική μας ταυτότητα.»

Κυριακή Παπαναστασίου

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr