ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Κατάληψη στο ΙΚΑ η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ – Ανάμεσά τους Στρατούλης και μέλη της Γραμματείας

0

Κατάληψη στο κτίριο της Διοίκησης του ΙΚΑ με ταυτόχρονη συγκέντρωση στην είσοδό του, πραγματοποίησαν περισσότεροι από 100 ακτιβιστές της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ (ΛΑ.Ε.), χθες το μεσημέρι της Τετάρτης (11/11), ενώ παραβρέθηκε και ο Στρατούλης με κλιμάκιο της Γραμματείας του κόμματος.

Στην κατάληψη του κτιρίου, που διήρκησε περίπου δύο ώρες, οι καταληψίες ανήρτησαν στην πρόσοψη του ένα μεγάλο πανό με το σύνθημα: «΄Οποιος κόβει συντάξεις, κόβει ζωές», μοίρασαν φυλλάδια για το ασφαλιστικό στους εργαζόμενους του ΙΚΑ και σε πολίτες στους γύρω δρόμους, καλώντας τους ταυτόχρονα σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία της Πέμπτης, στις απεργιακές συγκεντρώσεις, καθώς και στην προσυγκέντρωση της ΛΑ.Ε. στις 10:30 το πρωί, μπροστά από το Πολυτεχνείο.

Κλιμάκιο δε της Γραμματείας της ΛΑ.Ε., αποτελούμενο από τους Δημήτρη Στρατούλη, Κώστα Ήσυχο, Αλέκο Καλύβη, Παναγιώτη Σωτήρη, μαζί με τη συντονίστρια εργατικής πολιτικής Δέσποινα Σπανού και την πρώην βουλευτή Μαρία Μπόλαρη παραβρέθηκαν στην κατάληψη.

Επίσης, ακτιβιστές της ΛΑ.Ε. πραγματοποίησαν συγκέντρωση μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, φωνάζοντας για πολλή ώρα συνθήματα, όπως: «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Κάτω τα χέρια από τα ταμεία, το κράτος να πληρώσει και η εργοδοσία», «Τα ισοδύναμά τους είναι μια απάτη, όχι άλλα βάρη στου λαού την πλάτη».

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Γραμματείας της ΛΑ.Ε. και πρώην αν. Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, έκανε στους παριστάμενους δημοσιογράφους την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε εδώ σήμερα για να στείλουμε ένα μήνυμα παλλαϊκού ξεσηκωμού, για μαζική συμμετοχή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας στην αυριανή πανεργατική πανελλαδική απεργία. Για να σταματήσουμε την προωθούμενη από την κυβέρνηση και τους δανειστές νέα λεηλασία των συντάξεων, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και υγειονομικής περίθαλψης, πριν να είναι αργά, για να σταματήσουμε τη συντελούμενη μνημονιακή οικονομική και κοινωνική καταστροφή, για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Όλοι και όλες στους δρόμους, στην αυριανή απεργία, στις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις!».

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr