ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ο Σπίρτζης στο Κάιρο για συνεργασία σε κρίσιμους αναπτυξιακούς τομείς με την αιγυπτιακή κυβέρνηση

0

Οι όροι συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου σε κρίσιμους αναπτυξιακούς τομείς αποτελούν τον στόχο των συνομιλιών, της τριήμερης επίσκεψης στο Κάιρο που πραγματοποιεί η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλή τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟΜΕΔΙ) Χρήστο Σπίρτζη, ήδη από χθες Δευτέρα 9 Νοεμβρίου.

Αντικείμενο της επίσκεψης είναι οι επαφές σε πολλούς τομείς, από όλο το φάσμα των διμερών οικονομικών σχέσεων. Η ελληνική αποστολή συναντήθηκε με τον Υπουργό Μεταφορών Saad El-Geyoushi, καθώς και με τον Υπουργό Ηλεκτρικής Ενέργειας Mohamed Shaker, ενώ συνεχίζονται οι συναντήσεις της ελληνικής αποστολής με κυβερνητικούς αξιωματούχους και εκπροσώπους επενδυτικών και παραγωγικών φορέων και οργανισμών της Αιγύπτου.

Κατά την συνάντηση με τον Αιγύπτιο Υπουργό Μεταφορών, αποφασίστηκε η συνεργασία εμπειρογνωμόνων της αντιπροσωπείας για θέματα που αφορούν τη διαλιμενική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου. Συζητήθηκαν επίσης θέματα ενιαίας αντιμετώπισης στον τομέα της κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο, θέματα σιδηροδρόμων, αστικών μεταφορών και οδικής ασφάλειας.

Στην συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας, που ακολούθησε, με τον Αιγύπτιο Υπουργό Ηλεκτρικής Ενέργειας, εξετάστηκαν οι δυνατότητες ευρύτερης ενεργειακής συνεργασίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από την Αιγυπτιακή πλευρά και για τον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και για επενδύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και συμπαραγωγής.

Εκτός από τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχουν ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας και ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων Θανάσης Χριστόπουλος.

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr