ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Η Φιλαρμονική του Δήμου και το ΕΛΚΕΛΑΜ σε εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου στο πλαίσιο Αντιφασιστικού Μήνα

0

DSCN1766
Αφιέρωμα στην 75η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940, πραγματοποίησε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αιγάλεω σε συνεργασία με το ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. (Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών), στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης «Γιάννης Ρίτσος», την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Η εκδήλωση εντασσόταν στο πλαίσιο του Μήνα Αντιφασιστικής Μνήμης και Συνείδησης, που διοργάνωσε ο Δήμος και ο οποίος ήταν αφιερωμένος στα Θύματα του Ολοκαυτώματος του Αιγάλεω (29 Σεπτεμβρίου 1944).

Η βραδιά ξεκίνησε με τον Δήμαρχο της πόλης Δημ. Μπίρμπας, να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση και να μιλάει στην συνέχεια για το Ολοκαύτωμα του Αιγάλεω, καθώς και για την διοργάνωση του Αντιφασιστικού Μήνα από την Δημοτική Αρχή τα τελευταία δύο χρόνια.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος της πόλης Δημ. Μπίρμπας μίλησε για το Ολοκαύτωμα του Αιγάλεω, αλλά και για την διοργάνωση του Μήνα Αντιφασιστικής Μνήμης και Συνείδησης από την Δημοτική Αρχή

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Δήμαρχος της πόλης Δημ. Μπίρμπας μίλησε για το Ολοκαύτωμα του Αιγάλεω, αλλά και για την διοργάνωση του Μήνα Αντιφασιστικής Μνήμης και Συνείδησης από την Δημοτική Αρχή

Το αφιέρωμα συνοδεύτηκε από πλούσιο μουσικό και φωτογραφικό υλικό της εποχής του ’40, αλλά και από αντιφασιστικά τραγούδια και μουσικά soundtrack γνωστών κινηματογραφικών επιτυχιών αντίστοιχου περιεχομένου, όπως το “La vita e bella” (Η ζωή είναι ωραία), του γνωστού ιταλού ηθοποιού και σκηνοθέτη Roberto Benigni, κ.λπ., το «Τ’ Ακορντεόν», του Μάνου Λοϊζου, κ.ά.

Επίσης, πολλά από τα μουσικά κομμάτια της εποχής που ακούστηκαν από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, συνοδεύτηκαν από χορογραφίες του χορευτικού συγκροτήματος του ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ..

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν οι:

Δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας, πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Ασπασία Αρετάκη-Ντεντοράκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ανάπλασης Αιγάλεω» Ελένη Μπάστα και Στέλιος Βασιλειάδης, ο δημοτικός σύμβουλος της «Νέας Εποχής» και πρόεδρος του Ιστορικού Λαογραφικού Οικομουσείου Αιγάλεω, Γιάννης Περάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Αρώνης, επίσης από την επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου οι κ.κ.: Νταντά Γάσπαρη και Ράνια Παναγιωτίδου, η σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας του Δήμου, κ. Μυρσίνη Σακκά, καθώς και ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Τάσος Σαράντου.

Επιπλέον τραγούδησαν οι Ρένα Στρούλιου και Στέφανος Τσατάλμπασης, την παρουσίαση έκανε η Κατερίνα Ζουμπούλη, την Μουσική Διεύθυνση είχε ο Θανάσης Σκαρλάτος.

Από την πλευρά της Φιλαρμονικής του Δήμου συμμετείχαν:

Φλάουτο: Γιαννούλου Ροζαλία, όμποε: Καλλιγά Ειρήνη, κλαρινέτο: Μακρής Φραγκίσκος, Ναβροζίδης Ευστάθιος, Ιστράτε Ευγένιος, άλτο σαξόφωνο: Κάρλου Λεμονιά, τενόρο σαξόφωνο: Τσατάλμπασης Στέφανος, κόρνο: Κεμιτζόγλου Παναγιώτης, τρομπέτα: Καβαλιεράτος Σταύρος, Μήτρου Κωνσταντίνος, Μιχαήλ Φώτιος, τρομπόνι: Τσεμπάν Βασίλης, αλτικόρνο: Κυριακίδης Γεώργιος, τούμπα: Σκαρλάτος Γεώργιος, κρούστα: Ροδοστόγλου Ανδρέας, Μαγνήσαλης Ευάγγελος, Κουρούνη Ελευθερία.

DSCN1762

DSCN1751

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr