ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

24ωρη απεργία των καταστημάτων σήμερα για την προστασία της Κυριακάτικης αργίας

0

24ωρη Πανελλαδική απεργία κήρυξε για την Κυριακή 1η Νοεμβρίου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Ι.Υ.Ε.), εξαιτίας της υποχρέωσής τους να είναι ανοιχτά λόγω της ισχύος του νόμου 4177/2013 που δύναται να επιτρέψει τη λειτουργία των καταστημάτων από 8 έως και 52 Κυριακές!

Σημειώνεται ότι, ανεξάρτητα από τον ισχύοντα νόμο του 2013, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αποτελεί στοιχείο της αρχικής συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, ωστόσο δεν έχει πάρει ακόμα νομοθετική μορφή, κάτι που φαίνεται να βρίσκεται στο πεδίο της διαπραγμάτευσης.

Η Ο.Ι.Υ.Ε. καλεί την Κυριακή σε κινητοποιήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα το κάλεσμα είναι στις 11 το πρωί στην Ερμού στο Σύνταγμα, ενώ στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή.

 

Σε ανακοίνωσή της, η Ο.Ι.Υ.Ε. αναφέρει:

«Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) καλεί τους εργαζόμενους και τα σωματεία – μέλη της να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που έχει κηρύξει στο Εμπόριο, ενάντια στη συνέχιση της εφαρμογής του μνημονιακού – αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, που επιτρέπει την ελεύθερη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και καταργεί την Κυριακή – Αργία για τους εργαζόμενους.

Όπως αποδείχθηκε, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον κλάδο, επιτάχυνε τα λουκέτα και τις απολύσεις, ανακατένειμε το τζίρο σε όφελος των μεγάλων αλυσίδων, των mallsκαι των εκπτωτικών χωριών, διέλυσε τις εργασιακές μας σχέσεις, μας έκανε εργαζόμενους – λάστιχο χωρίς κανένα δικαίωμα ανάπαυσης και γιγάντωσε την ανασφάλιστη εργασία!

Εμείς επιλέγουμε να συνεχίσουμε αταλάντευτα και αποφασιστικά τον αγώνα μας για την κατοχύρωση της Κυριακής – Αργίας, ενάντια στην επιχειρούμενη πλήρη και χωρίς όρια απελευθέρωσή της.

Καλούμε την Κυβέρνηση, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, να προχωρήσει στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της για την κατάργηση του Ν. 4177/13, την επαναφορά του θεσμικού πλαισίου απαγόρευσης του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και τη νομοθετική κατοχύρωσης της Κυριακής – Αργίας.

 

Παλεύουμε, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε.

ΟΥΤΕ 52, ΟΥΤΕ ΚΑΙ 8, ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΝΟΙΧΤΟ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΥΕ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ & ΕΡΜΟΥ – ΩΡΑ 11.00 π.μ.»

 

 

Γιώργος Διάκος

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr