ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Μήνας Αντιφασιστικής Μνήμης και Συνείδησης στο «Γ. Ρίτσος» – Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται

0

DSCN1713
΄Αρχισαν οι εκδηλώσεις του Δήμου που είναι αφιερωμένες στο Ολοκαύτωμα του Αιγάλεω με εγκαίνια εκθέσεων, αλλά και με προβολές αντιφασιστικού περιεχομένου και συγκεκριμένα στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος», την Παρασκευή (23.10).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τα εγκαίνια έκθεσης γελοιογραφίας, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Αιγάλεω με το Μορφωτικό Τμήμα της ΕΣΗΕΑ και εισηγητή τον γελοιογράφο Κώστα Βλάχο, ενώ συνεχίστηκε με τα εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής μαθητών όλων των βαθμίδων του Δήμου και με την απόδοση επαίνων.

Το 3ο Γυμνάσιο Αιγάλεω παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα προβολή με θέμα τα Ολοκαυτώματα στην Ελλάδα επί κατοχής και με τίτλο: «Αφιέρωμα στα Ολοκαυτώματα της Κατοχής».

Υπεύθυνη της προβολής ήταν η υποδιευθύντρια του σχολείου κα Τζένη Σεργιανίδου, ενώ ακολούθησε συζήτηση, με συντονίστρια την ίδια, στην οποία ακούστηκαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το Ολοκαύτωμα στο Αιγάλεω, αλλά και σε ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η Πρόεδρος ΔΣ του Δήμου, Ασπασία Αρετάκη-Ντεντοράκη απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση, μιλώντας και για τους εκατοντάδες θανάτους Αιγαλεωτών από την πείνα και από τις εκτελέσεις στην πόλη, εκτός αυτών του Ολοκαυτώματος του Αιγάλεω, κατά την περίοδο της κατοχής.

Επίσης η Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννα Χριστόγλου βράβευσε μαθητές για τις δημιουργίες τους.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την προβολή της ταινίας: «Ο Μεγάλος Δικτάτορας» του «Charlie» Chaplin.

Να σημειώσουμε ότι ο Μήνας Αντιφασιστικής Μνήμης και Συνείδησης του Δήμου συνεχίζεται με τον Γύρο του Αιγάλεω (αφιερωμένος στα θύματα του Ολοκαυτώματος της πόλης) με εκκίνηση και τερματισμό στο ΄Αλσος, με μουσική εκδήλωση της Φιλαρμονικής με την συμβολή του ΕΛΚΕΛΑΜ, στο «Γιάννης Ρίτσος» (Κυριακή 25.10, στις 7:30).

Τέλος οι εκδηλώσεις μνήμης και συνείδησης θα κορυφωθούν με την εκδήλωση – συζήτηση της Τρίτης (27.10) στο Ελληνικό Μολύβι, στις 19:30. Στη συζήτηση θα παρεμβαίνει ο ηθοποιός Στέφανος Ληναίος, ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από το stokokkino.gr.

Στις εκδηλώσεις της Παρασκευής (23.10) στο «Γ. Ρίτσος, παραβρέθηκαν:

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννα Χριστόγλου
Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μάκης Ζάχαρης
Η Πρόεδρος ΔΣ του Δήμου, Ασπασία Αρετάκη-Ντεντοράκη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ανάπλασης Αιγάλεω», κ.κ.: Ελένη Μπάστα (στην επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου), Δημήτρης Μπέσης (στην επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου) και Τάσος Σαράντου (πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής)

Επίσης από την επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου και οι κ.κ.: Νταντά Γάσπαρη και Ράνια Παναγιωτίδου

Ακόμα παραβρέθηκαν οι κ.κ.: Τζένη Σεργιανίδου, υποδιευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Αιγάλεω, Βιργινία Γεωργοπάνου, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 3ου Γυμνασίου Αιγάλεω και μέλος της ΄Ενωσης Γονέων Αιγάλεω, Ανδρέας Χατζημηνάς, καθηγητής του 3ου Γυμνασίου Αιγάλεω, καθώς και η πρώην πρόεδρος του 3ου Γυμνασίου Αιγάλεω, Θεοδώρα Σιδηροπούλου

Τέλος οι κ.κ.: Γιάννης Μπαλατσούρας, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας ΄Ενωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής & μέλος του Συλλόγου Ολοκαυτώματος Αιγάλεω, Δήμητρα Κορμπά, αντιπρόεδρος των θυμάτων Ολοκαυτώματος Αιγάλεω και Πένη Κοκορομύτη, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

klkhpsl_0f

12177562_1513728402282382_172461580_o

DSCN1711

11057996_1513719122283310_5903826600704465191_o

DSCN1703

DSCN1706
DSCN1717

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr