ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ολάντ: Το επόμενο βήμα το χρέος

0

Η πρώτη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ χθες, χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη λαμπρότητα και από πολύ θετικό κλίμα.

Τον κ. Ολάντ,  υποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας στο αεροδρόμιο, λίγο μετά τις 5 μ.μ.. Η αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκε στο σύνταγμα όπου έγινε κατάθεση στεφάνου στο μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη από τον Γάλλο πρόεδρο.olant-tsipras

Αμέσως μετά ο Φ. Ολάντ επισκέφθηκε το Προεδρικό Μέγαρο όπου συναντήθηκε με τον Έλληνα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Αμέσως μετά την επίσημη τελετή υποδοχής, ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον Γάλλο ομόλογό του για όσα έχει πράξει για την Ελλάδα τον τελευταίο καιρό, ενώ διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, σημειώνοντας όμως πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές όσον αφορά τις πολιτικές της λιτότητας και να προχωρήσει η επίλυση για το ελληνικό χρέος το οποίο όπως τόνισε δεν είναι βιώσιμο, πάντα βεβαίως με σεβασμό στους κανόνες του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM).

Ο Έλληνας πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στο προσφυγικό ζήτημα, ζητώντας να βρεθεί λύση και να δοθεί η αμέριστη αλληλεγγύη όπως αρμόζει στον ευρωπαϊκό μας πολιτισμό. Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στην ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού με τον κ. Ολάντ να το χαρακτηρίζει ως «ευρωπαϊκό θέμα».

Ο κ. Ολάντ από την πλευρά του εξήρε τον ρόλο του κ. Παυλόπουλου την επομένη του δημοψηφίσματος, την πρόσκλησή του προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συνεργαστούν για ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. «Είμαι εδώ για να βοηθήσω» δήλωσε ο κ. Ολάντ και συνέχισε «το ζητούμενο είναι η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας, όχι μόνο η δημοσιονομική πειθαρχία», ενώ τόνισε ότι «αν κάποιος αγαπάει την Ελλάδα, όχι μόνο έρχεται διακοπές στη χώρα, αλλά και επενδύει στην Ελλάδα». Ο κ. Ολάντ επισήμανε πως « Η Ελλάδα ήθελε να μείνει στην Ευρώπη και εμείς δείξαμε την αλληλεγγύη μας. Η Γαλλία στήριξε την Ελλάδα. Τι θα ήταν η Γαλλία χωρίς την Ελλάδα; Η Γαλλία πάντα ήταν σε όλες τις πολύ σημαντικές στιγμές της ιστορίας της στο πλευρό της Ελλάδας. Η Γαλλία είναι κι αυτή μια χώρα που ζητά η Ελλάδα να παραμείνει πιστή στις δεσμέυσεις της. Η Γαλλία μπορεί να πείσει τους υπόλοιπους εταίρους της ΕΕ να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, όπως φάνηκε και στη Σύνοδο Κορυφής στις 13 Ιουλίου», επισημαίνοντας πως «Το επόμενο βήμα είναι το χρέος».

Ακολούθησε  επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του ο κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο.

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr