ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Όχι της ΝΔ για το νομοσχέδιο που αφορά τα ΜΜΕ

0

Την απόφασή της ΝΔ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ ανακοίνωσε ο εισηγητής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης, καταλογίζοντας προσωπικά στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ότι επιχειρεί να αναδιατάξει το τηλεοπτικό πεδίο ως «καναλάρχης – υπουργός».

Ο κ. Αυγενάκης χαρακτήρισε την όλη διαδικασία για την κατάθεση του νομοσχεδίου διάτρητη και κατηγορώντας τον αρμόδιο υπουργό ότι έχει υποσχεθεί παντού τηλεοπτικές άδειες.  «Την ώρα που εμείς νομοθετούμε στη Βουλή, στο Μαξίμου γίνεται διαπραγμάτευση για τις τηλεοπτικές συχνότητες, μήπως κάτι άλλο συμβαίνει και δεν μας το λέτε; Μήπως δεν υπηρετείτε τη διαφάνεια;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης.

Καταλόγισε, μάλιστα, στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να μοιράσει τις άδειες με βασικό κριτήριο την πλειοδοσία. «Το νομοσχέδιο είναι διάτρητο, έχει πολλά σκοτεινά σημεία και θα καταπέσει σε ελάχιστο χρόνο», λέγοντας πως τα κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας λειτουργούν νόμιμα εδώ και 25 χρόνια στην Ελλάδα.

Ο κ. Αυγενάκης κατέληξε διατυπώνοντας τις ενστάσεις της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δυνατότητα που δίνει το νομοσχέδιο να λειτουργήσει θυγατρική εταιρεία της ΕΡΤ, ως επίγειος ψηφιακός πάροχος, όπου στην ουσία θα είναι ανταγωνιστής της Digea. Συμπληρώνοντας πως «Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από εμάς και δεν προτίθεται η ΝΔ να υπερψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο».

 

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr