ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Την κάλυψη κενών διδακτικών θέσεων στα ολοήμερα – ΕΑΕΠ ζητάει η ΄Αννα Καραμανλή

0

Την κάλυψη των κενών θέσεων εκπαιδευτικών στα Δημοτικά και ειδικότερα στα ολοήμερα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ) ζήτησε η Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Ν.Δ. Άννα Καραμανλή με σημερινή ερώτηση (20/10) προς τον υπουργό Παιδείας.

Η ίδια τόνισε ότι 40 ημέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς υπάρχουν χιλιάδες κενές θέσεις εκπαιδευτικών και ακόμη περισσότερες χαμένες διδακτικές ώρες.

Όπως επισημαίνει η βουλευτής της B’ Αθηνών, στα Δημοτικά Σχολεία με (ΕΑΕΠ) εφαρμόζεται ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που συνδυάζεται με ένα διευρυμένο ωράριο εξυπηρετώντας τους εργαζόμενους γονείς και ταυτόχρονα έχει εισαγάγει νέα γνωστικά αντικείμενα.

Ωστόσο τα σχολεία αυτά έχουν «πληγεί σημαντικά», όπως ανέφερε η κ. Καραμανλή, καθώς οι προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων είναι ελάχιστες και ειδικότερα σε μαθήματα όπως: Πληροφορική, Ξένες Γλώσσες, Φυσική Αγωγή, Μουσική, Εικαστικά και Θεατρική Αγωγή.

Όπως τονίζει η κ. Καραμανλή, το πρόβλημα είναι οξύτερο στις Περιφέρειες Αττικής, Ν. Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες έχουν εξαιρεθεί από τη στήριξη του προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ, παρότι μόνο στην Αττική λειτουργούν 500 σχολεία ΕΑΕΠ, των οποίων η εύρυθμη λειτουργία είναι στον αέρα. Την ίδια στιγμή εκπαιδευτικοί με αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία.

Η Βουλευτής της Β’ Αθηνών ρωτά τον υπουργό Παιδείας πώς προτίθεται να καλύψει τις κενές θέσεις των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων για τα σχολεία ΕΑΕΠ, αν έχει αναζητήσει εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης για την κάλυψη των κενών και αν υπάρχει σχεδιασμός του Υπουργείου για την επόμενη σχολική χρονιά, προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργία των σχολείων ΕΑΕΠ, χωρίς τη φετινή ταλαιπωρία.

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr