ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Συνάντηση Τζόκα – Καπλάνη: Δεσμεύσεις για Λοιμωδών και προγράμματα κοινωνικής πολιτικής στα πλαίσια επίλυσης προβλημάτων της Δυτ. Αθήνας

0

unnamed (1)
Συνάντηση πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δ.Τ. Αθηνών Σπύρος Τζόκας με τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας Γιώργο Καπλάνη, παρουσία του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεόδωρο Σχοινά και του προέδρου των Τσιγγάνων Λαζαρόπουλο, σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου.

Αρχικά συζητήθηκαν τα έργα υποδομής του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, ενώ το σκεπτικό της ήταν η διερεύνηση του έργου που επιτελέστηκε τον πρώτο χρόνο της νέας Περιφερειακής Αρχής και της αποτελεσματικότητας των στόχων που ετέθησαν, με στόχο την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων της ευρύτερης περιοχής, για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων της Δυτ. Αθήνας και την ανάδειξη του πλούτου της.

Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Σπ. Τζόκας όσο και ο Δήμαρχος Γ. Καπλάνης συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες και να εξευρεθούν τρόποι για την βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης του Νοσοκομείου της Αγίας Βαρβάρας (πρώην Λοιμωδών), ενώ στην συνέχεια δεσμεύθηκαν σχετικά μ’ αυτό.

Πρωτοβουλίες για την βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης του Νοσοκομείου της Αγίας Βαρβάρας (πρώην Λοιμωδών), δεσμεύθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σπ. Τζόκας και ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Γ. Καπλάνης κατά την διάρκεια της συνάντησής τους

Πρωτοβουλίες για την βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης του Νοσοκομείου της Αγίας Βαρβάρας (πρώην Λοιμωδών), δεσμεύθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σπ. Τζόκας και ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας Γ. Καπλάνης κατά την διάρκεια της συνάντησής τους

Ο Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας αναφέρθηκε επίσης στην άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας, για την υλοποίηση σημαντικών έργων που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως είναι οι ασφαλτοστρώσεις των οδών, τα αντιπλημμυρικά έργα, η αναμόρφωση των συγκοινωνιακών γραμμών, καθώς και η ολοκλήρωση της κατασκευής του γηπέδου στην περιοχή Ριμινίτικα.

Ωστόσο επισήμανε και την αναγκαιότητα της επίσπευσης των διαδικασιών για την αποκατάσταση της γέφυρας Στ. Σαράφη, έργο που αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο.

Στη συνέχεια ετέθησαν θέματα κοινωνικής πολιτικής, όπως τα προγράμματα επισιτισμού ευπαθών ομάδων του Δήμου, παρουσία του Αντιδημάρχου Λεωτσάκου και της Δ/ντριας της Δ/νσης Δημ. Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θωμά.

Στη συνάντηση παρευρέθη και ο πρόεδρος των Ρομά κ. Λαζαρόπουλος, ο οποίος εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Τσιγγάνοι της περιοχής και ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας για την επίλυσή τους.

Στο τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τη θερμή υποδοχή και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η ειλικρινής συνεργασία σε όλα τα επίπεδα με στόχο την διευθέτηση όσο το δυνατό περισσότερων ζητημάτων.

Στο πρόγραμμα των ευρύτερων συναντήσεων της Αντιπεριφέρειας Δ.Τ. που πραγματοποιείται με αντιπροσωπεία περιφερειακών συμβούλων, συμπεριλαμβάνονται οι δήμαρχοι της Δυτ. Αθήνας, καθώς και πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς, σύλλογοι, ιδρύματα, τα δίκτυα ενημέρωσης, αλλά και γενικότερα όσοι συλλογικοί φορείς δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Εκτός από τον δήμαρχο Αγ. Βαρβάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης θα συναντηθεί και με τον Δήμαρχο Ιλίου κ. Ζενέτο, στο Δημαρχείο της πόλης αύριο Τετάρτη (21 Οκτωβρίου) και ώρα 12:00, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Ίδρυμα «Θεοτόκος».

Επίσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση και με το Δήμαρχο Πετρούπολης κ. Σίμο, στο Δημαρχείο της πόλης, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα στη Μητρόπολη στη 13:00.

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr