ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Αντιπλημμυρικά έργα και απολογισμός αντιπυρικής περιόδου στην συνεδρίαση της Πολιτικής Προστασίας

0

unnamed
Η λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για τις πλημμύρες, καθώς και ο απολογισμός της φετινής αντιπυρικής περιόδου, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την 3η τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Αθήνας (ΣΟΠΠ), που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου του ΣΟΠΠ Σπύρου Τζόκα, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου.

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι Δήμοι και οι εμπλεκόμενοι φορείς για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, ενόψει της χειμερινής περιόδου. Αυτά αφορούν κυρίως τον καθαρισμό και τη συντήρηση φρεατίων, τον καθαρισμό ρεμάτων, αλλά και την ετοιμότητα, μέσων και ανθρώπινου δυναμικού.

Στην 3η τακτική συνεδρίαση του ΣΟΠΠ συζητήθηκαν οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι Δήμοι και οι εμπλεκόμενοι φορείς για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Αυτά αφορούν κυρίως τον καθαρισμό και την συντήρηση φρεατίων, τον καθαρισμό ρεμάτων, την ετοιμότητα,  μέσων και ανθρώπινου δυναμικού

Στην 3η τακτική συνεδρίαση του ΣΟΠΠ συζητήθηκαν οι ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι Δήμοι και οι εμπλεκόμενοι φορείς για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων. Αυτά αφορούν κυρίως τον καθαρισμό και την συντήρηση φρεατίων, τον καθαρισμό ρεμάτων, την ετοιμότητα, μέσων και ανθρώπινου δυναμικού

Επίσης τονίστηκε η αναγκαιότητα ενός ευρύτερου σχεδιασμού, με έργα υποδομής, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αθήνας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του ΣΟΠΠ κ. Τζόκας, αναφερόμενος στα αντιπλημμυρικά έργα, επεσήμανε την αναγκαιότητα συνεργασίας Δήμων και Περιφέρειας για το σχεδιασμό και την υλοποίηση τέτοιων έργων.

Ακόμα, αφού πρώτα έγινε ένας σύντομος απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου, αναφέρθηκαν τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι Δήμοι στην υλοποίηση των δράσεων πυροπροστασίας – εξαιτίας των καθυστερήσεων στην κατανομή των πιστώσεων ΣΑΤΑ και της έλλειψης προσωπικού – προκειμένου να εξεταστούν από κοινού λύσεις για την αντιμετώπιση τους.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας και υπηρεσιακοί παράγοντες από τους επτά Δήμους της Δυτικής Αθήνας, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ο διοικητής του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού, ο διευθυντής & υποδιευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, ο διοικητής της Τροχαίας Αιγάλεω, εκπρόσωπος της Σχολής Πυροβολικού, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του ΑΣΔΑ.

Επίσης ο εκπρόσωπος της Δ/νσης Δασών Δυτικής Αττικής, ο Δ/ντης της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας, ο Δ/ντης της ΕΜΥ και εκπρόσωποι των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αθήνα.

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr