ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Σαφείς απαντήσεις ζητάει από πρωθυπουργό η ΄Αννα Καραμανλή και βουλευτές της ΝΔ για «προβληματικές» δηλώσεις υπουργών στην Εφορία

0

Σαφείς απαντήσεις από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς του ζήτησαν πέντε βουλευτές της ΝΔ με πρωτοβουλία της Βουλευτή Β΄ Αθηνών Άννας Καραμανλή σχετικά με την ύπαρξη μελών της Κυβέρνησης με αδήλωτα ποσά ύψους 1 εκατ. ευρώ επί τριετίας, κατά την διάρκεια της χθεσινής (Τετάρτη 14 Οκτωβρίου) συνεδρίασης της Βουλής.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στις εικαζόμενες «προβληματικές» δηλώσεις του πόθεν έσχες δύο μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και ειδικότερα στην περίπτωση υπουργού με αδήλωτο ποσό ύψους 1 εκατ. ευρώ επί 3 χρόνια, το οποίο δηλώθηκε εκ των υστέρων, καθώς και στην περίπτωση ενός άλλου υπουργού, ο οποίος δεν είχε δηλώσει, ως όφειλε, τη συμμετοχή του σε εταιρία.

Όπως τονίζουν, τέτοιες πρακτικές δεν συμβαδίζουν με την περιβόητη και πολυδιαφημισμένη θεωρία περί «ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς», η οποία αποδομείται καθημερινά από τα πεπραγμένα των μελών της Κυβέρνησης. Πόσο μάλλον όταν την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα εξαιρετικής σφοδρότητας και σκληρές φορολογικές επιβαρύνσεις για τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα.

Η κ. Καραμανλή και οι βουλευτές της ΝΔ που συνυπογράφουν την ερώτηση, υπογραμμίζουν την ανάγκη για εδραίωση της ισονομίας και του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία, καθώς και την ανάγκη για απόλυτη διαφάνεια στο δημόσιο βίο.

Ως εκ τούτου ζητούν από τον πρωθυπουργό να δώσει σαφείς απαντήσεις για το αν υπάρχουν ή όχι μέλη της Κυβέρνησής του με αδήλωτα χρήματα 1 εκατ. ευρώ επί τριετία, καθώς και ποιες πρωτοβουλίες προτίθεται να αναλάβει άμεσα για την ενίσχυση της διαφάνειας και για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr