ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Συνάντηση Τζόκα – Παχατουρίδη στο Περιστέρι για αντιπλημμυρική προστασία και κοινωνική πολιτική

0

Τα έργα κυρίως της αντιπλημμυρικής θωράκισης και της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν προγραμματιστεί να γίνουν, αποτέλεσαν το αντικείμενο της συζήτησης μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρου Τζόκα με τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη κατά την διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του πρώτου (13 Οκτωβρίου) στον Δήμο.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να συναντά τους τοπικούς άρχοντες της Δυτικής Αθήνας και να συζητά μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι τους.

Στη συνέχεια ο κ. Παχατουρίδης, αναφερόμενος στα έργα που πρέπει να γίνουν, επισήμανε την συμβολή της Περιφέρειας και του Αντιπεριφερειάρχη Σπ. Τζόκα προσωπικά στη δρομολόγηση των διαδικασιών για την πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων σε ευαίσθητες περιοχές, την συντήρηση του οδικού δικτύου και την χρηματοδότηση έργων κοινωνικού χαρακτήρα όπως η ανάπλαση παιδικών χαρών.

 Ο Δήμαρχος Περιστερίου επισήμανε την συμβολή της Περιφέρειας και του Αντιπεριφερειάρχη Σπ. Τζόκα προσωπικά στη δρομολόγηση των διαδικασιών για την πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων σε ευαίσθητες περιοχές, την συντήρηση του οδικού δικτύου και την χρηματοδότηση έργων  κοινωνικού χαρακτήρα


Ο Δήμαρχος Περιστερίου επισήμανε την συμβολή της Περιφέρειας και του Αντιπεριφερειάρχη Σπ. Τζόκα προσωπικά στη δρομολόγηση των διαδικασιών για την πραγματοποίηση αντιπλημμυρικών έργων σε ευαίσθητες περιοχές, την συντήρηση του οδικού δικτύου και την χρηματοδότηση έργων κοινωνικού χαρακτήρα

Ο κ. Τζόκας από την πλευρά του, αναφέρθηκε στην άμεση συνεργασία που υπάρχει με το Δήμο Περιστερίου και τον Δήμαρχο προσωπικά και πρόσθεσε ότι θα σταθεί αρωγός στις ανάγκες της πόλης, που αφορούν έργα υποδομών και έργα κοινωνικού χαρακτήρα.

Επίσης υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι η αντιπλημμυρική προστασία της Δυτικής Αθήνας αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα και επεσήμανε την αναγκαιότητα ύπαρξης καλής επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε θερμό κλίμα, παρευρέθησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Βλάχος Κώστας, οι Αντιδήμαρχοι Περιστερίου κ.κ. Τσιώτα Μαίρη και Λύκος Παναγιώτης, καθώς και εκπρόσωποι του τοπικού τύπου.

Να σημειώσουμε ότι, όπως γράψαμε και χθες, η συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών Σπύρου Τζόκα με τον Δήμαρχο Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διερεύνησης του έργου που επιτελέστηκε τον πρώτο χρόνο της νέας Περιφερειακής Αρχής στους δήμους ευθύνης της και της αποτελεσματικότητας των στόχων που έχουν τεθεί (διάβασε: Συνάντηση Τζόκα – Παχατουρίδη: Η Αντιπεριφέρεια «επιθεωρεί» το έργο της στην Δυτ. Αθήνα).

About Author

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr