ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ζ. Κωνσταντοπούλου στην τελετή παράδοσης της Προεδρίας: Αποτελεί για εμένα ξεχωριστή τιμή το γεγονός ότι δεν παρέδωσα τη σφραγίδα της Βουλής στους δανειστές

0

Την ικανοποίησή της για το κοινοβουλευτικό έργο που παρήχθη από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα της θητείας της, αλλά και για το γεγονός ότι προήδρευσε μιας Βουλής που θεωρήθηκε εμπόδιο για την υλοποίηση των μνημονίων εξέφρασε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής της Προεδρίας.

«Επειδή η λεγόμενη συνέχεια του Κράτους έχει σημασία να εφαρμόζεται και ως συνέχεια της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, προσδοκώ και αναμένω ότι αυτές οι πολύτιμες εργασίες της Βουλής θα ολοκληρωθούν. Θα με βρείτε αρωγό σας στην ολοκλήρωση και στην ενίσχυση αυτών των διαδικασιών. Δεν θα είμαι αρωγός σε διαδικασίες προώθησης μνημονίων και κατάλυσης της δημοκρατικής λειτουργίας» τόνισε η απελθούσα Πρόεδρος.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα παρέδωσε στον Ν. Βούτση την Έκθεση της Ειδικής Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις Γερμανικές Οφειλές και την Προκαταρκτική και Ενδιάμεση Έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, για να μην…παραπέσουν «όπως συνήθως γίνεται στο Δημόσιο και στις δημόσιες υπηρεσίες», ενώ του επισήμανε ότι στο γραφείο του θα βρει ακόμα την Έκθεση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens και την Έκθεση της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ που αμφότερες ανασύρθηκαν την προηγούμενη περίοδο.

Από την πλευρά του, ο Ν.Βούτσης επικαλέστηκε την εμπιστοσύνη που έδειξε ο λαός τρεις φορές μέσα σε ένα χρόνο στην Κυβέρνηση «και ιδιαίτερα την τελευταία φορά μετά γνώσεως, με όλα τα θέματα γνωστά, επιχειρηματολογημένα κι απολύτως αποσαφηνισμένα», ξεκαθαρίζοντας ότι η Βουλή που προέκυψε από την πρόσφατη λαϊκή εντολή είναι εκείνη που θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή και για την ανάθεση σε νέες επιτροπές θεμάτων κρίσιμων που αφορούν τη χώρα.

«Όπου χρειαστεί να βρεθούμε αρωγοί, κατά τη συνείδησή μας και κατά τις συλλογικές και όχι μόνο προσωπικές μας αποφάσεις, θα είμαστε παρόντες και παρούσες» πρόσθεσε με νόημα.

Κυριακή Παπαναστασίου

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr