ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Τσίπρας από την Άρτα: Φύγαμε για λίγες μέρες από το Μαξίμου και θα επιστρέψουμε για αρκετά χρόνια

0

«Να είστε σίγουροι ότι η Ήπειρος και η Άρτα θα έχουν πρωθυπουργό για αρκετά χρόνια και όχι μόνο για ένα εξάμηνο» διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας το πρωί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Άρτα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε σήμερα την περιοδεία του στην Ήπειρο και αργά το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στα Γιάννενα.

«Εμείς οι Ηπειρώτες ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και ξέρουμε όταν μας ρίχνουν, να σηκωνόμαστε και να συνεχίζουμε» είπε ο κ. Τσίπρας το πρωί στην κεντρική πλατεία της Άρτας, ενώ πρόσθεσε:

«Να είστε σίγουροι ότι η Ήπειρος και η Άρτα θα έχουν πρωθυπουργό για αρκετά χρόνια και όχι μόνο για ένα εξάμηνο. Φύγαμε για λίγες ημέρες από το Μαξίμου και θα επιστρέψουμε για αρκετά χρόνια, να δουλέψουμε σκληρά για να ξαναστήσουμε την πατρίδα».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ελληνικός λαός θα είναι ο κριτής στις επικείμενες εκλογές και αυτός θα αποφασίσει «ποια θα είναι η κυβέρνηση και ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός και όχι τα σκοτεινά δωμάτια της διαπλοκής, τα σκοτεινά συμφέροντα μέσα και έξω από τη χώρα».

Επισήμανε ακόμη ότι «κάποιοι σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλοι είναι ίδιοι. Όμως, έχει πολύ μεγάλη διαφορά το δείγμα γραφής που αφήσαμε εμείς πίσω μας, όχι μόνο της σκληρής διαπραγμάτευσης σε σχέση με την άνευ όρων παράδοση των προηγούμενων, αλλά και όσα πράξαμε με τη θηλιά στο λαιμό επί εξίμισι μήνες.

Εξηγώντας τι σήμαινε αυτό το δείγμα γραφής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Ο νόμος που υλοποιήσαμε για την ανθρωπιστική κρίση που δίνει τη δυνατότητα σε πάνω από 350 χιλιάδες ανθρώπους να έχουν ένα επίδομα σίτισης, το γεγονός ότι δώσαμε σε πάνω από 90 χιλιάδες οικογένειες τη δυνατότητα να έχουν δωρεάν ρεύμα, 30 χιλιάδες οικογένειες επίδομα στέγασης, ο νόμος για τις 100 δόσεις στον οποίον εγγράφηκαν πάνω από ένα εκατομμύρια φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και έχουν μια ουσιαστική ανακούφιση από τα υπέρογκα χρέη. Το γεγονός ότι ανοίξαμε παράθυρο για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων και σταματήσαμε τα σχέδια για ομαδικές απολύσεις. Το γεγονός ότι αποκαταστήσαμε τις μεγάλες αδικίες και επαναπροσλάβαμε καθαρίστριες, σχολικούς φύλακες, εκπαιδευτικούς, τους πανεπιστημιακούς υπαλλήλους. Όλα αυτά είναι δείγμα γραφής και μάλιστα σε συνθήκες ασφυξίας» επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Δήλωσε ακόμη βέβαιος ότι οι προσπάθειες που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ «να ξαναστήσει τον τόπο σε στέρεα θεμέλια κοινωνικής δικαιοσύνης και προκοπής δε θα είναι μια σύντομη παρένθεση», καθώς, όπως είπε, από όλη την Ελλάδα, αλλά και από την Άρτα, έρχονται μηνύματα νίκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύεται από την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη και στις 7.30 το απόγευμα θα μιλήσει στα Ιωάννινα, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ξενοδοχείου DU LAC (Λεωφόρος Καρόλου Παπούλια).

Γιώργος Διάκος

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr