ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Πελοπόννησος: «Μαιμού» ο σχεδιασμός για τα σκουπίδια, αλλοιωμένα τα έγγραφα!

0

Σοβαρότατες κατηγορίες εκτοξεύει εναντίον του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Πατσαρίνος … Για επικίνδυνη συμπεριφορά τον κατηγορεί ο Π.Τατούλης

«Μαιμού» σχεδιασμός και «αλλοίωση υπηρεσιακών εγγράφων»…. Οι χαρακτηρισμοί έχουν πέσει σαν κεραυνός στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τούτο γιατί κατηγορείται για τα παραπάνω ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Οι κατηγορίες εκτοξεύονται από τον επικεφαλής της παράταξης «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΠΡΩΤΑ, μείζονα μειοψηφία στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ν.Πατσαρίνος

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ν.Πατσαρίνος

Ο Νίκος Πατσαρίνος, αφορμή της συζήτησης που έγινε για το θέμα των απορριμμάτων στο πρόσφατο συμβούλιο και την επίθεση Τατούλη σε 3 υπουργούς ( Τσιρώνης – Βούτσης και Λαφαζάνης πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί, είπε ο Περιφερειάρχης), μέσα από δημόσια τοποθέτηση του επιτίθεται στον Πέτρο Τατούλη και του καταλογίζει ενέργειες δόλιες αναφορικά με τον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα, ένα έργο «σημαία» για την Πελοπόννησο για το οποίο μάλιστα η αρχή έχει πολλάκις περηφανευτεί.

Ο Πέτρος Τατούλης κατηγορείται από το Ν. Πατσαρίνο πως:

Τολμά να μιλά για δημόσιο συμφέρον όταν:

Προώθησε πρόσφατα ένα περιφερειακό σχεδιασμό «μαϊμού» χωρίς να ενημερώσει και να διαβουλευτεί με κανέναν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

– Προωθεί την υπογραφή της σύμβασης του έργου όταν δεν γνωρίζει κανένας την πλήρη οικονομική προσφορά της εταιρείας και δεν έχει ενημερώσει συγκεκριμένα τους Δήμους τι ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα τους αντιστοιχεί.

Αλλοιώνει έγγραφα υπηρεσιακών παραγόντων στην προσπάθεια να επιβάλλει την γνώμη του.

– Χρησιμοποιώντας όλα τα «εργαλεία» που διαθέτει «καπέλωσε» τους Δήμους και τα όργανά τους μ’ αποτέλεσμα να καταντήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να έχει την χειρότερη εικόνα στη διαχείριση των απορριμμάτων σ’ όλη τη χώρα και την Ευρώπη.

Σπαταλά πόρους σε πολλά έργα και εκδηλώσεις για να εξυπηρετήσει τις πελατειακές του σχέσεις.

Οι πολίτες της Πελοποννήσου, ζώντας όλους αυτούς τους μήνες των διαδικασιών και της διαμάχης, στην κυριολεξία αγκαλιά με τα σκουπίδια, άναυδοι παρακολουθούν τα όσα εκτυλίσσονται αναζητώντας την αλήθεια και το ψέμα! Περιμένοντας απαντήσεις από τον Πέτρο Τατούλη για τα όσα του καταλογίζονται αλλά και από το Νίκο Πατσαρίνο ο οποίος μιλά για σπατάλη πόρων ένεκα πελατειακών σχέσεων, για «κολλητούς» σε υπουργεία και εξυπηρέτηση συμφερόντων.
Οι αιρετοί, οφείλουν να δώσουν απαντήσεις στο λαό που σκανδαλίζεται και όχι πλέον ο ένας στον άλλον!

Τι εννοεί ο Νίκος Πατσαρίνος όταν λέει: «αξίζει να τελειώνουμε με την εποχή των «αυτοκρατόρων», των κακομαθημένων με τις «υπόγειες» διαδρομές και τους «κολλητούς» στα διάφορα Υπουργεία για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Αξίζει να παλεύουμε για την καθιέρωση των συλλογικών διαφανών διαδικασιών, τη λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών»

Τι εννοεί ο Περιφερειάρχης όταν καταλογίζει στη μείζονα μειοψηφία εξυπηρέτηση συμφερόντων;

Οι κεκαλυμμένες κατηγορίες και οι «μπηχτές» δεν αρκούν στο λαό, τον εξοργίζουν. Πείτε τα πράγματα με τα όνομά τους ή… σωπάστε και επιτέλους δουλέψτε για την Περιφέρεια η οποία συνεχίζει να είναι ανάμεσα στις φτωχότερες στην Ευρώπη σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat!

Ολόκληρη η ανακοίνωση Πατσαρίνου

Ή ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΛΟΣ Ή ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ

Τώρα και καθυστερημένα αρχίζει ν’ αντιλαμβάνεται ο κ. Τατούλης ότι το συγκεκριμένο έργο του με ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο κινείται σε λάθος δρόμο. Αντί ν’ ακούσει την άλλη άποψη και να επανεξετάσει την θέση του βρίζει, απειλεί και επιτίθεται ακόμα και στα θεσμικά όργανα. Αμφισβήτησε την λειτουργία και τις αποφάσεις της Βουλής, μας είπε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι επιρρεπές σε παρεμβάσεις, κατηγόρησε γι’ ανικανότητα 3 Υπουργούς (κ.κ. Βούτση, Λαφαζάνη, Τσιρώνη), διαπιστώνει ότι τώρα έγινε κομματικό το κράτος επειδή έχασε τα «φιλαράκια» του, αγνοεί, βρίζει και προκαλεί όλη την αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για να εξυπηρετήσει την ιδιοτέλειά του τα έβαλε και με τον επικεφαλής του κόμματος που τον στήριξε.
Τολμά να μιλά για δημόσιο συμφέρον όταν:
– Προώθησε πρόσφατα ένα περιφερειακό σχεδιασμό «μαϊμού» χωρίς να ενημερώσει και να διαβουλευτεί με κανέναν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
– Προωθεί την υπογραφή της σύμβασης του έργου όταν δεν γνωρίζει κανένας την πλήρη οικονομική προσφορά της εταιρείας και δεν έχει ενημερώσει συγκεκριμένα τους Δήμους τι ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα τους αντιστοιχεί.
– Αλλοιώνει έγγραφα υπηρεσιακών παραγόντων στην προσπάθεια να επιβάλλει την γνώμη του.
– Χρησιμοποιώντας όλα τα «εργαλεία» που διαθέτει «καπέλωσε» τους Δήμους και τα όργανά τους μ’ αποτέλεσμα να καταντήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου να έχει την χειρότερη εικόνα στη διαχείριση των απορριμμάτων σ’ όλη τη χώρα και την Ευρώπη.
– Σπαταλά πόρους σε πολλά έργα και εκδηλώσεις για να εξυπηρετήσει τις πελατειακές του σχέσεις.
Ο κ. Τατούλης αντί ν’ απαντήσει στα ερωτήματα που του θέσαμε για άλλη μια φορά μας είπε ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και ότι κρίνοντας εξ ιδίων, εκπροσωπούμε και συμφέροντα!!!
Πιστεύουμε ότι αξίζει να τελειώνουμε με την εποχή των «αυτοκρατόρων», των κακομαθημένων με τις «υπόγειες» διαδρομές και τους «κολλητούς» στα διάφορα Υπουργεία για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων. Αξίζει να παλεύουμε για την καθιέρωση των συλλογικών διαφανών διαδικασιών, τη λειτουργία της δημοκρατίας και των θεσμών. Ήδη, με την αλλαγή της κυβέρνησης έχουμε τα πρώτα θετικά δείγματα ότι με την παρουσία της κοινωνίας μπορούμε να τα καταφέρουμε.


Η Ανακοίνωση Τατούλη για τους Υπουργούς

Απο την "επεισοδιακή" παρουσία Τσιρώνη στην Περιφέρεια προ ολίγων μηνών

Απο την «επεισοδιακή» παρουσία Τσιρώνη στην Περιφέρεια προ ολίγων μηνών

«Η αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ της Πελοποννήσου βρίσκεται 8 μήνες στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του ΠΑΠΕΝ, η οποία εξαπάτησε τους πολίτες. Οι κύριοι Τσιρώνης και Λαφαζάνης θα κάτσουν στο σκαμνί της δικαιοσύνης γιατί δεν διαβίβασαν το συγκεκριμένο έγγραφο με τις παρατηρήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΑΠΕΝ στον τελικό δικαιούχο, την Περιφέρεια Πελοποννήσου» δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και εξέφρασε την απορία: «Αυτός είναι ο τρόπος για να εφαρμόσουν το δικό τους μοντέλο διακυβέρνησης;».

«Οι όψιμοι οικολόγοι που έκατσαν στην υπουργική καρέκλα ξεχνούν ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει δύο φορές αποφανθεί ότι το σχέδιό μας προστατεύει το περιβάλλον» συνέχισε ο κ. Τατούλης και ανέφερε ότι αυτός ο ΕΣΔΑ δεν έχει την υπογραφή υπουργού, αλλά γενικού διευθυντή του ΠΑΠΕΝ, ο οποίος τον υπέγραψε «δημοκρατικά» μετά από το «εντέλεσθαι» του υπουργού. Υποστήριξε επίσης ότι θα καταπέσει μετά την πρώτη προσφυγή, «την οποία ο ίδιος θα κάνω, αφού πιστεύω ότι ούτε υλοποιήσιμος είναι, ούτε λύσεις μπορεί να δώσει».

«Η συμπεριφορά του ορισμένου επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και αντιδημοκρατική, ο οποίος ενώ έχει πλήρη άγνοια για τη λειτουργία και την ευθύνη των συλλογικών οργάνων προσπαθεί να μας επιβάλει με δημοκρατικό τρόπο τη δική του άποψη», υποστήριξε ο περιφερειάρχης και τόνισε ότι δεν σέβεται την αρχή της πλειοψηφίας και την εντολή των πολιτών.

«Δεν σας ένοιαξε ότι οι προεκλογικές σας δεσμεύσεις ήταν απλά σενάριο κοροϊδίας των πολιτών, των μελών σας και όσων σας πίστεψαν;» αναρωτήθηκε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «μας ψήφισαν οι πολίτες για να εφαρμόσουμε το δικό μας πρόγραμμα και εσείς μας καλείτε να εφαρμόσουμε το δικό σας;».
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε τέλος ότι αγνοούν ότι η χώρα έχει δεσμευτεί ότι μέχρι τέλος του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει εγκριθεί ο νέος ΕΣΔΑ και οι ΠΕΣΔΑ, διαφορετικά θα σημάνει το τέλος χρηματοδότησης του συνόλου του ΕΣΠΑ, ανεξαρτήτως κωδικού. «Αντιλαμβάνεσθε τι κακό έχετε προξενήσει στον τόπο; Και τρέχει τώρα η υπηρεσιακή κυβέρνηση να βρει λύση στα προβλήματα αυτά».

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr