ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Μητροπολίτης Κορίνθου σε υποψήφιους: Υπηρετείστε το λαό και όχι πολιτικά – κομματικά συμφέροντα!

0

«Στριμώχθηκαν» οι υποψήφιοι στην περιφορά της εικόνας της Παναγιάς της Γιάτρισσα – Λάβρος ο Μητροπολίτης στο κήρυγμα του

«Ιερό μάλωμα» από άμβωνος για τους υποψηφίους Βουλευτές της 20ης Σεπτεμβρίου το βράδυ της Δευτέρας στο Λουτράκι. Ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος, συνηθίζει στα κυρήγματά του να παρεμβαίνει στα πολιτικά πράγματα της χώρας μας, το ίδιο έπραξε και την παραμονή της εορτής της Παναγιάς της Γιάτρισσας στο Λουτράκι , παρέμβαση η οποία έγινε ως ο ίδιος είπε με σεβασμό αλλά και με αγωνία…

Οι υποψήφιοι, ένεκα της κάλπης της 20ης Σεπτέμβρη «στριμώχθηκαν» στην περιφορά της εικόνας προκειμένου να δηλώσουν την παρουσία τους. Στην εικόνα τους ο Μητροπολίτης ένα προσκλητήριο είχε για εκείνους «Ενωθείτε».

«Ή λύση θα είναι μια…Ποια;

Κανείς μόνος! Όλοι μαζί!

Ταπεινωθείτε μπροστά στο λαό μας, δείξτε του σεβασμό και αγάπη. Πάψτε να υπηρετείτε τα πολιτικά και κομματικά συμφέροντα. Η πατρίδα είναι πάνω απ όλα! Μην μεμψιμοιρείτε, ενωθείτε, αφήστε τα δίκια σας για άλλη ώρα!

Ετούτη η ώρα είναι ώρα για πράξεις και όχι για λόγια. Είναι η εσχάτη ώρα!

Δεν έχουμε παραπέρα από τον όλεθρο και την καταστροφή. Ενωθείτε και περάστε μας αυτό το μήνυμα!»

Ο λόγος γεμάτος ένταση και αγωνία, λόγος ενός Ιεράρχη που καθημερινά βλέπει τα βάσανα και την ανέχεια των πολιτών. Ετούτα μετέφερε και στον Β. Μειμαράκη ο οποίος πρόσφατα τον επισκέφθηκε στα γραφεία της Μητρόπολης, στα πλαίσια της περιοδείας τους στην Κόρινθο.
meimarakis dionysios in

«Προχθέςμου έκανε την τιμή να με επισκεφτεί ο επικεφαλής ενός συνδυασμού και μου κατέθεσε τον σεβασμό τους προ στην εκκλησία και το έργο το διαρθωρτικό. Η απάντηση μου εήταν πως «εμείς σας αγαπάμε» όχι μόνο εσάς αλλά όλους, γιατί όλοι εκφράζετε ένα κομμάτι του λαού, άσχετα αν το εκφράζετε καλά, άσχημα ή μέτρια.
Σας εμπιστευόμαστε και στα λάθη σας
Ένα θέλουμε από εσάς
Να αγαπάτε και εσείς εμάς που σας στηρίζουμε και να μας αγαπάτε. Να μας πονάτε γιατί δεν αξίζουμε μια ζωή γεμάτη πόνο!

Να αγαπάτε το λαό που σας στερεώνει και το παραδέχτηκε…»

Οι εικόνες με τους νεκρούς πρόσφυγες δεν έλειψαν από τις αναφορές του Ιεράρχη… Θα μαστε εμείς όμως, είπε ο Διονύσιος, που θα βρεθούμε πρόσφυγες και μετανάστες στην χώρα μας!

«Θα βρεθούμε πρόσφυγες και μετανάστες! Κοιτάξτε την Ουγγαρία και την Τουρκία, εκείνοι δεν χωρούν κάποιες χιλιάδες, εμείς πως θα χωρέσουμε εκατομμύρια;
Λένε θα σας βοηθήσουμε , μα μην είστε τόσο κουβαρντάδες! Κρατήστε τους στη χώρα σας, δείξτε τους την αγάπη σας…
Για να μας κάμψουν την ανθρωπιά μας δείχνουν τις αποτρόπαιες φωτογραφίες των πνιγμένων.»

Άξια αναφοράς είναι και η επισήμανση του Δεσπότη περι της… Ευρωπαϊκής βοήθειας» που δίνεται στην χώρα μας: «Τάχα μας τιμωρούν, μας φορολογούν, μας βάζουν σε τάξη. Τάχα μας στηρίζουν για να σταθούμε οικονομικά. Και λέω τάχα γιατί ταχαμε και τα πήρανε μέσα από τις τσέπες μας.»

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr