ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: «Ο λαός θα εκπροσωπηθεί γνήσια και όχι εικονικά την επόμενη περίοδο»

0

Σε ερωτήσεις Ελλήνων ανταποκριτών στη Νέα Υόρκη -όπου βρίσκεται για την 4ηΠαγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων- απάντησε χθες η Ζ. Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι παρ’ όλη την λυσσαλέα προσπάθεια διαστρέβλωσης της πολιτικής θέσης των προσώπων που ενοχλούν, ο λαός και η κοινωνία έχουν καθαρή εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει και αν δεν υπάρξει παραίτηση, «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά».

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις είπε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να τις σχολιάζουμε, προσθέτοντας με νόημα ότι οι δημοσκοπικές εταιρίες θα έπρεπε να επεξεργαστούν λίγο πιο έξυπνα το δίδαγμα που πήραν από το δημοψήφισμα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο των δηλώσεων: 

« Πρόεδρος της Βουλής: «Βρίσκομαι στην 4η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων όπου συζητείται ως κεντρικό ζήτημα η εγγύηση της Δημοκρατίας και η σύνδεσή της με την ανάπτυξη. Είναι κομβικής σημασίας σε τέτοια διακοινοβουλευτικά  γεγονότα  να εκπροσωπείται η Ελλάδα και το Ελληνικό Κοινοβούλιο, να ακούγεται η φωνή της ελληνικής κοινωνίας και σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία να ακουστεί ποια αντιδραστική διαδικασία επισπεύδεται το τελευταίο διάστημα προκειμένου να στραγγαλιστεί όχι απλώς η ελληνική κοινωνία αλλά και η Δημοκρατία στον τόπο μας και να επιβληθούν μέτρα αβίωτα στον ελληνικό λαό σε πείσμα της καθαρής εντολής του την 5η Ιουλίου”.

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Τι μηνύματα πήρατε μετά την συνέντευξη τύπου που παραχωρήσατε την περασμένη Δευτέρα;

Πρόεδρος της Βουλής: “Το μήνυμα, που αποτελεί πηγή εμψύχωσης, είναι ότι παρ’ όλη την λυσσαλέα προσπάθεια διαστρέβλωσης του πολιτικού λόγου και της πολιτικής θέσης  και της τοποθέτησης εκείνων των προσώπων που ενοχλούν, ο λαός και η κοινωνία και ειδικά η νέα γενιά καταλαβαίνουν καθαρότερα από ποτέ τι συμβαίνει  και αντιλαμβάνονται  τη σημασία της συμμετοχής τους και της διεκδίκησης να έχουν λόγο για τη ζωή τους. Ήταν πολύ  ενθαρρυντικά και πολύ αισιόδοξα τα μηνύματα, ειδικά από τη νέα γενιά, η οποία δεν απελπίζεται, ενεργοποιείται και ξέρει πολύ καλά ότι το νέο δεν είναι η περιτυλιγμένη με νεανικό αμπαλάζ παρουσία, το νέο είναι το πραγματικά ριζοσπαστικό, αυτό  που πρεσβεύει και την αντίσταση και την αξιοπρέπεια και την διεκδίκηση μιας αξιοβίωτης ζωής που κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει”.

Ερώτηση Δημοσιογράφου: Υπάρχει μια έντονη κριτική  από τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που της δίνουν  χαμηλά ποσοστά.

Πρόεδρος της Βουλής: “Είναι πολύ νωρίς για να σχολιάζουμε δημοσκοπήσεις, αλλά και για να τις μεθερμηνεύουμε. Υπάρχουν δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι το κόμμα που ενέπνευσε την διεκδίκηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, διαλύθηκε με ευθύνη του πρωθυπουργικού και κυβερνητικού επιτελείου που ανέλαβε αυτό το  έργο. Δεύτερο, δυστυχώς, αυτό το ίδιο επιτελείο ανέλαβε και την ευθύνη των εκλογών με υπερεπείγουσα διαδικασία προκειμένου να εκκαθαρίσει από την Βουλή όλους και όλες όσοι και όσες αντιστάθηκαν στην μνημονιακή λαίλαπα και τον εκβιασμό. Ο λαός θα εκπροσωπηθεί γνήσια και όχι εικονικά την επόμενη περίοδο. Νομίζω, ότι το δίδαγμα που πήραν ορισμένες δημοσκοπικές εταιρείες από το δημοψήφισμα θα έπρεπε να το επεξεργαστούν λίγο πιο έξυπνα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Το ζητούμενο είναι να μην παραιτηθεί η κοινωνία, το ζητούμενο είναι να αντιληφθεί ότι η ελπίδα κρατιέται ζωντανή, όταν εκείνοι που την υπηρετούν ενεργοποιούνται και ενδυναμώνονται σε όλα τα πεδία”.

Κυριακή Παπαναστασίου

About Author

inagreece

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr