ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

«Αγκάθι» ο προαστιακός στο Λουτράκι – Δίχως τέλος η αντιπαράθεση

0

Ποιοι είναι οι δήθεν κύριε Περιφερειάρχα;

Βέλη προς τους «δήθεν» του έργου του Προαστιακού σιδηρόδρομου στο Λουτράκι εξαπολύει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης αφορμή ερώτησης που του απευθύνθηκε για το θέμα. Η Περιφέρεια έχει δεχτεί δριμεία κριτική τους τελευταίους μήνες για τα «έργα και τις ημέρες» της στο συγκεκριμένο ζήτημα δεδομένου ότι η υπόσχεση υλοποίησης που έχει δώσει ο Περιφερειάρχης παραμένει ακόμα και σήμερα στα λόγια.

Η κριτική αυτή βέβαια είναι συγκεκριμένη και από συγκεκριμένους φορείς, κυρίως από την Πρωτοβουλία πολιτών για την έλευση του Προαστιακού στο Λουτράκι. Ο πρώτος αιρετός ωστόσο αρέσκεται στην δική του αναφορά σε…γενικότητες ( προσφιλής τακτική), αποφεύγοντας να ονομάσει. «σε αντίθεση με όσους «δήθεν» ενδιαφέρονται για το έργο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προσέγγισε με μεθοδικότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα τον θέμα του προαστιακού του Λουτρακίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ωριμάσει μελετητικά το έργο και να δύναται να ενταχθεί στο ΣΠΕΜ, ώστε να αποδοθεί στους πολίτες ολοκληρωμένο προς χρήση» αναφέρει η δημόσια ανακοίνωση από την Περιφέρεια στην οποίαν επίσης σημειώνεται πως ο προαστιακός ήταν και παραμένει στις προτεραιότητες. «Παρακολουθούμε κάθε έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανεξάρτητα απ’ το αν έχουμε την αρμοδιότητα ή όχι, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες για την αναπτυξιακή πορεία της και παρεμβαίνουμε οποτεδήποτε μας ζητηθεί».
Στην ανακοίνωση καυτηριάζεται το «όψιμο» ενδιαφέρον κάποιων καθώς επίσης και η ασυνεπής στάση φορέων που έχουν αναλάβει δεσμεύσεις επι του έργου προς την περιφέρεια.

Πάντως εντύπωση προκαλεί η αναφορά της συνάντησης με τον κ.Σταθάκη, υπουργό της παραιτηθείσας κυβέρνησης στις 15 Ιουλίου και στ αποτελέσματα αυτής.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως τα όσα ειπώθηκαν είναι πλέον έωλα αφού η κυβέρνηση έχει νέα πρόσωπα όντας υπηρεσιακή και η χώρα οδεύει και πάλι προς… εκλογάς!

About Author

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΣΙΟΡΩΤΑ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr