ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

KOMOTHNH: Ιστορικός Περίπατος στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης

0

Συμμετέχοντας ενεργά για μια ακόμη χρονιά στις Γιορτές Παλιάς Πόλης Ξάνθης η Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης διοργανώνει με το Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης καθημερινές διαδρομές στην τοπική ιστορία έως τις 6 Σεπτεμβρίου, στην παλιά πόλη της Ξάνθης
Η ΦΕΞ συνεχίζει να σκηνοθετεί μια πραγματικότητα όπου το παρόν της πόλης συνομιλεί με το παρελθόν της. Οι λευκοί τοίχοι των κτηρίων γίνονται καμβάς όπου προβάλλονται ιστορίες ανθρώπων, ιδέες, αναμνήσεις, απόψεις και οράματα.
Περιδιαβαίνοντας τα σοκάκια με τα αρχοντικά, τους λαϊκούς μαχαλάδες, ξεδιπλώνεται μπρος στον επισκέπτη – θεατή – μια πόλη που διαρκώς μεταβάλλεται, με στοιχεία από την ελληνική παράδοση αλλά και τις ευρωπαϊκές επιρροές.
Σε τούτο τον εικαστικό, αλλά και ιστορικό περίπατο, οι εικόνες μπερδεύονται με τις μυρωδιές, οι ήχοι της πόλης εμπλέκονται στη βοή του σύγχρονου γλεντιού, που από την «παραλία» ανηφορίζει για μια βδομάδα και συγκατοικεί στην ποικιλότροπη πραγματικότητα της πόλης. Μιας πόλης που δεν έπαψε ν’ αλλάζει, που δεν έπαψε να ζει.

Θεματικές ενότητες:
Ξάνθη – Ο χώρος της μνήμης & της σκέψης & της δημιουργίας
Η Ξάνθη των καπνών ανατολικού τύπου
Η Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι
Η Ξάνθη των γεύσεων & των απολαύσεων … ( γλυκιά Ξάνθη – η Ξάνθη του κρασιού …)
Η Ξάνθη του παραμυθιού… (παιδική σκηνή ΦΕΞ)
Οργάνωση ΦΕΞ Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

About Author

ΜΑΡΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ

Comments are closed.

http://loukasvavitsas.gr